EUA Ekibi Öğrenci Senatosuyla Görüşecek

EUA Ekibi Öğrenci Senatosuyla Görüşecek
10.03.2016
588
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Senatosu’nun 3’üncü toplantısı gerçekleştirildi.

SAÜ Senato Salonu’nda yapılan toplantıda Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Arkan, SAÜDEK Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci, Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Ahmet Özmen, Genel Sekreter Yardımcısı Hilmi Yanmaz ve öğrenci temsilcileri katıldı.

Avrupa Üniversiteler Birliği’nin (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı’na (KDP) yapılan başvuru sonucunda, bu süreçte gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili konuların ele alındığı toplantıda, ayrıca öğretim üyelerinin eğitim-öğretim faaliyetlerini değerlendirme anketi görüşüldü. Toplantıda öğrenci temsilcileri, eğitim-öğretim sürecindeki yaşadıkları sorunları da dile getirdi.

EUA ilk kez öğrenciyle görüşecek

EUA’nın ilk kez yapacağı bir uygulama kapsamında EUA’dan gelecek ekip, öğrenci senatosuyla KDP çerçevesinde bir görüşme yapacak. Bir üniversiteyi bütünüyle değerlendiren KDP, aynı zamanda üniversitelerin uluslararası bir bakış açısıyla akran değerlendirmesinden geçmesini ve gelişim odaklı bir sonuç elde etmesini sağlıyor. Özellikle öz değerlendirme aşamasına vurgu yapan KDP, ayrıca stratejik liderlik kapasitesi ve bunu destekleyen içsel yönetimin ve yönetişimin etkinliğine, çıktıların karar alma ve stratejik yönetim süreçlerinde ne derece kullanıldığı ile içsel kalite süreçlerinin uygunluğuna odaklanmaktadır.

Çalışmalarımızı iyi anlatmalıyız

Dünyanın en iyi üniversitesi olma hedeflerinin bulunduğunu ve bu konudaki göstergelere baktıklarını ifade eden Rektör Elmas, “Üniversitedeki eğitim-öğretim durumu, dersler, sınavlar, sınav türleri ve öğrenciye kazandırılacak yetkinlikler üzerinde çalışıyoruz” dedi. Akreditasyon konusunun önemine değinen Rektör Elmas, ÖSYM’nin bu yıldan itibaren yayınlayacağı üniversite kılavuzunda da akredite olan bölümlerin yazılacağını, Türkiye’de sayı itibariyle en çok akredite olan üniversite olduklarını söyledi. Akredite olan bölüm sayısının 40’a yaklaştığını ifade eden Elmas, şöyle devam etti: “Akreditasyonun yanında kalite konusunda da öncüyüz. Gelecek hafta İşletme Bölümü’nün akreditasyonu için ABD’den bir ekip gelecek. Akreditasyon konusunda bu ay yoğun bir süreç yaşıyoruz. Ekip öğrenciler, üst yöneticiler, kalite ekibi, değerlendirme ekibi ve daha sonra da dört fakültemiz ile görüşecekler. Burada öğrenci senatosuyla yapılacak olan görüşme önemli. Üniversitemizde yapılan çalışmaların iyi anlatılmasını istiyoruz. Biz artık hocalarımıza ders notu yazdırmayın, notlarınızı bilgisayarda paylaşın, sınıfta tartışma yapın, öğrenciye ödev verin, grup çalışması yaptırın, seminer yaptırın gibi konuları belirtiyoruz. Yani öğrenciyi aktif yapacak mekanizmalara yönelmelerini istiyoruz. Yoğun bir çalışma içerisindeyiz ama bunu algılatma oranımız henüz düşük. Çünkü bu bir mantalite değişikliği.”

Öğrencilerle yüz yüze görüşeceğiz

Öğrencilerle yüz yüze değerlendirme yapma projesinden bahseden Elmas, Nisan ayında yapılacak anketlerin dışında her bölümden 30 öğrenciyle de görüşüleceğini ifade etti. Bunun sürekli hale getirilmesi gerektiğine değinen Elmas, “Biraz daha kısa ve sonuç odaklı bir anket programımız var. İçinde hocaların not paylaşımı, öğrenciyle ilişkisi, öğrenciye değer katması gibi hususlar da var” diye konuştu. Rektör Elmas, kampüste kız öğrencilere yönelik de pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, öğrencilerin belirleyeceği ve herkesin ortak yararlanabileceği bir öneriyi her zaman değerlendireceklerini ifade etti.

Sakarya Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (SAÜDEK) Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci de toplantının ikinci bölümünde SAÜ’de sürdürülen kalite adımları, stratejik yönetim ve süreç yönetimi ile ilgili bilgiler verdi. Kurumsal Değerlendirme Programı’na ilişkin yapılacak çalışmaları da öğrencilere aktaran Kahveci, öğrenci temsilcilerinin de içinde bulunduğu bu süreçte neler yapılacağı konularını anlattı.

10-03-2016 – ST
588 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.