Etkili ve Güzel Konuşma Eğitimi Verildi

Etkili ve Güzel Konuşma Eğitimi Verildi
07.12.2018
1.978
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Koordinatörlüğü tarafından “Etkili ve Güzel Konuşma” eğitimi düzenlendi.

“Etkili İletişim” konulu eğitimlerin ilki olan etkinliğe SAÜ İletişim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Çalapkulu konuşmacı olarak katıldı. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan eğitimde bireylerin yaşam amaçlarını ‘mutlu olmak’ ve ‘etki yaratmak’ olarak niteleyen Dr. Öğr. Üyesi Çalapkulu, “İnsanlar aslında bu iki amaç ile yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Bugün burada olmamızın bir nedeni de mutlu olmak ve etki yaratmak. İnsanların esasta iki duygusu var. Bireyler farkında olarak ya da farkında olmadan, yaşantısında her şeye ya korku ile yaklaşıyor ya da sevgi ile yaklaşıyor. Örneğin üniversite sınavına hazırlanırken sevgi ile yaklaştıysanız, sizin burada önünüze çıkan her şey yaşantınızda sevgi odaklı ve sizi geliştirmeye yönelik olur. Ancak korku ile yaklaştığınız her şey size zorlukla ve engelle karşınıza çıkacaktır” dedi.

İletişimin tanımını yapan Dr. Öğr. Üyesi Çalapkulu, “Sosyalleşme sürecinin en temel aracı olarak iletişim, duygu ve düşüncelerin insan toplulukları arasında sözel veya bedensel hareketler kullanılarak değiş tokuş edilmesini sağlayan toplumsal etkileşim sürecidir. Kişiler ne kadar sağlıklı ve iyi bir iletişim içinde, kendinin ve diğer insanların istek ve ihtiyaçlarının farkında olurlarsa, toplumun da o kadar sağlıklı ve istenilir düzeyde olacağı düşünülmelidir” ifadelerini kullandı.

Etki yaratmanın ve güzel konuşmanın tamamen içsel iletişimle olabileceğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Çalapkulu, “Biz kendimiz ile nasıl iletişim kuruyorsak, bir diğeri ile de kendimizi aynalıyoruz. Diğeri ile de öyle iletişim kuruyoruz. Peki, düşünce gücünün ve söylediğimiz sözcüklerin yaşamımıza nasıl katkıda bulunduğunun farkında mıyız? Sözlü ve sözsüz iletişim, işaretleriyle bir bütündür. İletişimin sözel olmayan öğeleri, beden dili ve ses tonudur. Beden dili ve ses tonu, kişinin tarzını, tavrını ve söylenenin algılanış biçimini belirler” şeklinde konuştu.

07/12/2018 – MA


1.978 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.