Esnafa Üniversite Desteği

Esnafa Üniversite Desteği
30.07.2012
699
A+
A-

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ), Sakarya Üniversitesi’nin akademik ve nitelikli eleman desteğine kavuşuyor.

Sakarya Ticaret Borsa’sında gerçekleştirilen toplantıda Sakarya Üniversite’sinin ticari hayata katkıları görüşülerek, üniversitesinin akademik personeliyle, belli başarıya ulaşmış öğrencilerin işletmelerde etkin çalıştırılması kararlaştırıldı. Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Koç başkanlığında toplanan Ticaret Borsa’sı toplantısına Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık da katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi’nin Türkiye’ye model olan Üniversite- işletme işbirliğinin eylül ayında etkin bir şekilde başlayacağına değinerek şunları söyledi “ Sakarya’nın sanayi, tarım, hayvancılık ve ticaret alanında güçlü bir potansiyeli var, bizler bu potansiyeli daha da verimli kullanmak amacıyla üniversitemizin akademisyen ve öğrencilerini reel sektörün bir parçası haline getiriyoruz. 2’inci sınıfa geçen başarılı öğrencilerimiz bir tam dönem okula uğramaksızın işletmelerde aktif bir şekilde görev alacaklar, diğer taraftan da o işletmeyle ilgili akademisyenlerimiz işletmelere destek olacaklar. Böylelikle hem eğitim hem de ticari hayatın verimliliği sağlanacak” dedi.

Borsa Başkanı Koç da , AB politika ve uygulamaları, gıda güvenliği, hayvan sağlığı, hayvan yetiştirme teknikleri, girişimcilik, iş yönetimi ve rekabet alanında eğitimler verilerek ticari etkinliğin arttırılması yönünde önemli adımlar attıklarını vurguladı. Koç, Sakarya Üniversitesi’nin mesleki eğitimi daha da etkin hale getirecek 3+1 eğitim projesini desteklediklerini ifade ederek Ticaret Borsası olarak çalışmalara katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Selçuk Başak’ı da makamında ziyaret ederek, proje hakkında bilgi verdi. Başak, emlak sektörünün 2012 yılında gösterdiği hareketliliği daha etkin bir şekilde yönetmek için üniversitenin projesini desteklediklerini ifade etti.

30/07/2012 –  //


699 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.