ERPA Macaristan’da Eğitimin Nabzını Tuttu

ERPA Macaristan’da Eğitimin Nabzını Tuttu
25.05.2017
1.204
A+
A-

Akademisyenleri, araştırmacıları ve eğitime ilgi duyan kişileri buluşturan ve Sakarya Üniversitesi’nin de destek verdiği “ERPA Uluslararası Eğitim Kongreleri 2017”, Macaristan’da 22 farklı ülkeden katılımcı ile gerçekleştirildi.

Eğitim Araştırmaları ve Yayınları Derneği (Educational Researches and Publications Association, ERPA) düzenlediği kongrelerde bu yıl da yükseköğretim camiasının nabzını tuttu.

Eş zamanlı 9 kongre

“ERPA Uluslararası Eğitim Kongreleri 2017” Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapıldı. Tüm dünyadan eğitim alanında çalışan akademisyenlerin, araştırmacıların ve eğitime ilgi duyan kişilerin buluştuğu kongrede, katılımcıların çalışmalarını ve yaşadıkları tecrübeler ile karşılaştıkları iyi örnekleri birbirleriyle paylaşma, tartışma, ortak çalışma ortamları oluşturma fırsatlarının sağlanması amaçlandı. 18-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında eş zamanlı olarak dokuz kongrede “Disiplinler Arası Eğitim Araştırmaları” ana teması altında 290 bildiri sunuldu.

22 farklı ülke, 210 katılımcı

Sakarya Üniversitesi tarafından da desteklenen ERPA Uluslararası Eğitim Kongresi’nde 22 farklı ülkeden 210 katılımcı yer aldı. Düzenleme Kurulu Başkanlığını SAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Çalışkan’ın yaptığı kongrenin katılımcıları arasında yer alan Sakarya Üniversitesinden Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz, Üsküdar Üniversitesinden Prof. Dr. Sinan Canan, North Carolina Agricultural and Technical State Üniversitesinden Prof. Dr. Jerono P. Rotich, Yıldız Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Prof. Dr. Yusuf Can ve Doç. Dr. İsmail Önder gibi isimler de konferans verdi, çalıştaylar düzenledi.

Çözüm önerileri

Kongre yükseköğrenim başta olmak üzere eğitimin çeşitli alanlarına yön verme özelliğinin yanı sıra toplumsal sorunların tespiti ve çözüm önerileri ile de dikkat çekti. Özellikle psikoloji ve göçmenler alanında yapılan çalışmalar ile beyin ve öğrenme konusu alanında gelişmelerin aktarıldığı başlıklar ilgiyle takip edildi.

25-05-2017 / ST
1.204 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.