Erol Sayan ile Türk Sanat Müziği Konseri

Erol Sayan ile Türk Sanat Müziği Konseri
25.04.2012
977
A+
A-

SAÜ Devlet Konservatuvarı Erol Sayan’ın katılımıyla dinleyicilere keyifli bir konser yaşattı.

Sakarya Üniversitesi SAÜ Devlet Konservatuvarı, Türk Sanat müziğinin yaşayan en önemli bestekarlarından Erol Sayan`ın katılımıyla ve Konservatuvar Müdürü Doç. Hatice Selen Tekin’in solistliğinde dinleyicilere keyifli bir konser yaşattı.

Erol Sayan’ın eserlerinin seslendirildiği geceye, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve çok sayıda müziksever katıldı. 20 Nisan’da Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde ayrıca bir de dans gösterisi yapıldı.

Yunus Bey Kaç Para İster?

Erol Sayan’ın yer yer eşlik ettiği şarkılara, şarkı aralarında bestelerinin hikayelerini de aktardı. ‘Dertli (Ağlatırsa Mevlam Yine Güldürür)’ şarkısına dair başından geçen trajikomik anısını katılımcılarla paylaşan Sayan, şunları anlattı: “ Ziya Taşkent, Ankara’da bu şarkıyı okuyor. O sırada bir plak şirketinin müzik müdürü gazinoda, baktım bu şarkıyı beğendi. Bu şarkıya plak yapmak isteyen müdür, Ziya Taşkent’le anlaşıyor. Sonra beni de görünce, benimle de anlaşmak için yanıma geldiler. Müdür, ‘Biz Ziya beyle anlaştık. Bunu plak yapacağız, siz ne istiyorsunuz? Ben de dedim, ‘Bestecilere ne veriyorsanız, o kadar isterim’ Müdür, ‘150 lira veriyoruz’ dedi. ‘Sözleri kimin?’ diye sordu. Ben de ‘Yunus Emre’nin’ dedim. ‘Peki, Yunus bey kaç lira ister? diye sordu. ‘Efendim, Yunus Emre, 600 sene evvel ebediyete göç etti.’ Biraz durdu ve ‘Efendim, siz hep Yunus Emre’den besteleyin’ dedi. Para vermeyecek ya…”

Dans Gösterisi Yapıldı

Gecenin sürprizi ise, söz ve müziği Erol Sayan’a ait ‘Efe’ şarkısına göre koreografisi yapılan dans gösterisiydi. Koreografisi, öğretim görevlisi Kerem Cenk Yılmaz ve Araştırma görevlisi Umut Erdoğan tarafından yapılan dans gösterisinde Konservatuvar öğrencileri izleyicilerden büyük alkış aldılar.

Erol Sayan’ın kendisini, akademik çalışma yapmaya teşvik eden insan olduğunu dile getiren Doç. Hatice Selen Tekin, “Benim hayatıma yön veren, yönümü çizen insan” diye hitap ettiği Erol Sayan’ın geceye katılımından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Gecenin sonunda Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas Erol Sayan’a bir plaket takdim ederken, “Türk Sanat Müziği konusunda, sadece bir dinleyiciyim ama gördüm ki, sevdiğim şarkıların hepsi de sizin şarkılarınızmış” şeklinde konuştu. Vali Mustafa Büyük tarafından kendisine çiçek takdim edilen Erol Sayan,  çiçeği Konservatuvar Müdürü Tekin’e hediye etti.

25/04/2012 – AB

 
977 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.