Erasmus Bilgilendirme Toplantısı

Erasmus Bilgilendirme Toplantısı
25.12.2015
1.158
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından “Erasmus Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Dış İlişkiler Şube Müdürü Neriman Kanbur konuşmacı olarak yer aldı.

Erasmus programına katılabilmek için en az üniversite 1’inci sınıf öğrencisi olmak gerektiğini söyleyen Neriman Kanbur, “Erasmus programı, öğrenim hareketliliği ve staj hareketliliği olmak üzere iki çeşittir. Her ikisi için de ayrı ayrı başvuru yapmak gerekir. Staj hareketliliği için yabancı dil sınavından 100 üzerinden 40 puan almak yeterliyken, öğrenim hareketliliği için 60 puan almak öğrenciyi başarılı kabul eder ve değerlendirmeye alınırlar” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler staj yapacakları yeri kendileri seçecekler

Staj hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilerin, staj yapılacak yeri kendilerinin seçmesi gerektiğinden bahseden Kanbur, “Staj hareketliliğine başvuran öğrencilerimiz staj faaliyetlerini gerçekleştirecekleri ülkeyi ve eğitim alanları ile ilgili olmak şartıyla faaliyet alanlarını yazmaları, başvuru süreci için yeterlidir” dedi.

Öğrenim hareketliliğine başvuranların, başvuru esnasında anlaşmalı üniversitelerden tercihlerini yapacaklarını belirten Kanbur, anlaşmalı üniversiteler arasında seçim yaparken ilgili üniversitenin özellikle eğitim dili ve ders eşleştirmeleri olmak üzere, web sayfasının ve Erasmus programı kabul şartlarının kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

Mezun olduktan sonra da Erasmus’tan yararlanılabilir

Öğrencilerin Erasmus staj faaliyetinden mezun olduktan sonra da faydalanabileceklerini ifade eden Neriman Kanbur, “Mezun olduktan sonra staj faaliyetine katılabilmeniz için son sınıf öğrencisiyken bu faaliyete hak kazanmanız ve mezuniyetinizi takip eden 12 ay süresince başka bir yükseköğrenim kurumuna kayıt yaptırmamanız gerekir” şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü Birim Şefi Giden Öğrenci Birim Sorumlusu İsmail Erdik ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü Sözleşmeli Personeli,  Giden Personel Hareketliliği, Proje İşlemleri ve Sınav Süreci Sorumlusu Zeynep Kütük Özdamar öğrencilerin sorularını yanıtladı.

25.12.2015 – E. Ulutaş
1.158 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.