Erasmus 2013-2014 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Başvurusu

Erasmus 2013-2014 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Başvurusu
05.08.2013
582
A+
A-

ERASMUS Öğrenim Hareketliliği 2013-2014 Bahar Yırıyılı Başvurusu

LLP/Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliklerimiz Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı Ulusal Ajans tarafından üniversitelere yıllık olarak tahsis edilen bütçeler çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.  2012/2013 Akademik yılı ait başvuru ve sınav süreci 2013 Şubat ayında tamamlanmıştır. Ancak Temmuz ayı başında açıklanan bütçemiz ile mevcut Öğrenim Hareketliliğine katılacak öğrencilerimizden daha fazlasını gönderebileceğimiz belirlenmiştir. Bu nedenle 2013/2014 Akademik yılına özel olmak üzere bu yıl ikinci bir başvuru ve seçim süreci gerçekleşecektir.

2013/2014 Akademik yılı ikinci LLP/Erasmus Başvuruları sadece ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ için yapılacak olup; 2013/2014 Akademik yılı Bahar Yarıyılı için geçerli olacaktır.

 

2013/2014 Akademik Yılı esas seçimlerine katılan ve hak sahibi olan öğrencilerimiz bu başvuru sürecine katılamazlar.

LLP/ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ NEDİR ?

I. ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

I.I ULUSAL KRİTERLER

Öğrenim amaçlı öğrenci hareketliliğinden yararlanacak öğrencilerin seçiminde şu kriterler uygulanacaktır:

Lisans için 2.20/4.0; Yüksek Lisans ve Doktora için ise 2.5/4.0 ağırlıklı ders ortalamasının mevcut olması gerekir. Yüzlük sistem kullanan yükseköğretim kurumlarımızın Yükseköğretim Kurulu’nun web sayfasındaki dönüşüm tablosunu kullanması gerekmektedir (http://www.yok.gov.tr/content/view/588/). Başkanlığımızın koyduğu kriterlere ters düşmemek kaydı ile üniversiteler kendileri taban puan barajını gönderilecek öğrenci sayısının en az üç katı başvuru almayı mümkün kılacak şekilde yükseltebileceklerdir.

Nihai başarı notu hesaplanırken ağırlıklı ders ortalaması % 50; yabancı dil bilgisi % 50 etki edecektir. Yabancı dil kriterinde üniversitelerce tüm öğrencilere şeffaf ve adil bir sınav yapılarak sonuç değerlendirilebilir. Ancak tüm öğrenciler aynı tür değerlendirmeye tabi olacaklardır.

Yabancı dil düzeyi belirlemede kullanılacak belgeler ve uygulanacak metod, öğrencilere başvuruları sırasında ve ilanlarda bildirilir. Yükseköğretim kurumunun yabancı dil düzeyini tespit etmek üzere kendisinin sınav düzenlemesi halinde bu sınav, profesyonel kurumlar (üniversitenin yabancı dil öğretimi ile ilgili birimi veya Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel kurumlar) tarafından yapılacaktır. Sınav sonuclarının değerlendirilmesinde, varsa, konuşma düzeyini tespit eden sınav sonucunun toplam yabancı dil sınav sonucuna etkisi % 25’den fazla olamaz. Diğer bir ifadeyle, yabancı dil notunun 100 üzerinden değerlendirilmesi durumunda konuşma düzeyinin ağırlığı en fazla 25’tir ve toplam başarı notuna etkisi en fazla % 12,5’tur. Konuşma engelli öğrencilerin yabancı dil değerlendirmesinde konuşma şartı aranmaz.

Avrupa Komisyonu tarafından ilan edilen 2013 Genel Teklif Çağrısı’nda belirtildiği üzere, öğrenci öğrenim hareketliliği faaliyetleri asgari 3 ay, azami 12 aydır. Asgari süreler mücbir sebepler dışında azaltılamaz. Hangi durumların mücbir sebep olarak değerlendirilmesi gerektiği ile ilgili karar Merkez Başkanlığınca verilir. Hareketlilik süresinin asgari sürenin altında olması durumunda sözkonusu hareketlilik için hibe ödemesi yapılmaz, öğrenci sıfır hibeli öğrenci olarak rapor edilir ve tekrar Erasmus programından faydalanamaz.

Ayrıntılı bilgi için: www.erasmus.sakarya.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

ERASMUS SÜREÇ TAKVİMİNi GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

6 Ağustos 2013 // Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü


582 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.