Engelli Öğrenciler Kuş Evlerini Boyadı

06.12.2016

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Sakarya Üniversitesi’nde “Kuş Evleri Boyama Etkinliği” düzenlendi.

SAÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nde yapılan etkinliğe SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da katıldı. Etkinlikte Şehit Ali Borinli Lisesi’nden öğretmen, personel ve engelli öğrenciler ile SAÜ Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri bir araya gelerek, ahşap kuş evlerini boyadı. Rektör Elmas, etkinlikte öğrencilerle sohbet ederek, boyama yaptı.

“İyileşme Farkındalıkla Başlar” temasıyla düzenlenen etkinlikte, engelli gençlerin sosyalleşme süreçlerine katkı sağlanması ve toplumsal uyum becerilerinin geliştirilmesi amaçlandı. Etkinlik sonunda öğrenciler, doğaya ve tüm canlılara yönelik duyarlılığın arttırılması mesajını verdi.

Rengârenk boyanan kuş evleri, etkinlik sonunda kampüsün çeşitli noktalarına yerleştirilecek.

06-12-2016 / ST