Engelleri Kaldıracağız

Engelleri Kaldıracağız
03.12.2015
1.197
A+
A-

Engelliler Birlik Federasyonu ‘Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla Sakarya Üniversitesi’ni  (SAÜ) ziyaret etti.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Engelliler Birlik Federasyonu Genel Başkanı İbrahim İşçi, Federasyon Başkan Vekili Nadide Dülger ve beraberindeki heyeti  makamında konuk etti.

Engelli vatandaşların iş hayatı ve sosyal yaşama katılımlarını sağlamanın, gereken sevgi ve saygıyı göstermenin kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları olarak herkesin sorumluluğunda olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Elmas, “Avrupa kalite ödülü dış değerlendirmesinde engellilere verilen hizmetler önemseniyor. Bu anlamda üniversitemizde eksik olan yürüme yolları, engelli asansörleri gibi konularda ihale süreçleri tamamlandı en kısa sürede eksiklikler giderilecek. Üniversitemiz engelliler konusunda da öncü ve örnek bir üniversite olacaktır” dedi.

Engellilerin toplumumuzda yaşadıkları sorunlar sadece belirli bir kitleyi değil toplumun tamamını ilgilendirmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Elmas, “Ülkemizdeki ekonomik kalkınma sonucunda engeliler konusunda önemli yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Biz de Sakarya Üniversitesi olarak yapılacak her türlü somut projeye destek vermek ve ortak olmak isteriz” şeklinde konuştu.

03/11/2015 – MA

 


1.197 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.