Engele Engel Olmak

Engele Engel Olmak
13.12.2016
769
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Engelsiz Yaşam Topluluğu tarafından “Engele Engel Olmak” adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte işaret dili gösterimleri, sesli betimleme deneyi, engelli gönüllü buluşmaları, Down Sendromlu çocukların resim sergisi yer aldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, İstiklal Marşı Engelsiz Yaşam Topluluğu öğrencileri tarafından işitme engelli vatandaşlara işaret dili ile anlatıldı.

En Büyük Engel Bilmemek

Etkinlikte konuşan Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şube Başkanı  Furkan Uğur Eşitti konuşmasını gerçekleştirdi. Eşitti, “İnsanın en büyük engeli bilmemek. Bir insan hayatta cehalet engeline denk geldiyse başka bir engel aramasına hiç gerek yok. Allah hepimizi bilenlerden eylesin” şeklinde konuştu.

Öğrencilere tavsiyede bulunan Furkan Uğur Eşitti, şunları söyledi “Programın başında söylediğim gibi bir kez daha söylüyorum. Asıl engel zihinlerde diyorlar, bende onu söyleyenlere şöyle söylüyorum engelsiz bir gönlünüz olsun. Allah hepinize engelsiz gönüller versin. Hiçbir şey size engel olmasın. Son olarak bir şey aklınıza geldiyse, aklınıza gelen şey neyse geçe bırakmayın” dedi.

09/12/2016- HB
769 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.