Elektronik Kayıt Nasıl Yapılır?

Elektronik Kayıt Nasıl Yapılır?
02.09.2018
1.799
A+
A-

Üniversiteye yerleşen adaylar elektronik kayıt işlemi ile kaydını yaptırabilir.

Elektronik kayıtlar 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar e-Devlet Kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden elektronik olarak kayıtlarını yapabilirler.

Elektronik kayıt işlemi tamamlandıktan sonra, ayrıca üniversiteye giderek kayıt işlemi yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Elektronik kayıt hizmetini destekleyen başka bir deyişle elektronik olarak kayıt olabileceğiniz üniversiteleri başlangıç ekranından görebilirsiniz.

Elektronik kayıt işlemini tamamladıktan sonra yerleşilen üniversitenin internet sayfasındaki duyuruları takip etmek gerekmektedir.

Elektronik kayıt hizmetini kullanarak aldığınız belgelerin resmi geçerliliği vardır. Üzerlerindeki barkod numarası sayesinde, teslim ettiğiniz kurumlar tarafından belgenin doğruluğu sorgulanıp teyit edilebilir.

Elektronik kayıt yapabilmek için e-Devlet Şifresi, Elektronik İmza veya Mobil İmza yöntemlerinden birini kullanarak e-Devlet Kapısı sistemine giriş yapabiliyor olmanız gerekmektedir. İşleminize başlamadan önce gerekli e-Devlet Şifresi, Elektronik İmza veya Mobil İmzanızı temin etmelisiniz. E-Devlet Şifrenizi PTT’lere kimliğiniz ile birlikte şahsen başvurarak temin edebilirsiniz. Elektronik veya Mobil İmza temin etmek için ilgili hizmet sağlayıcılarından veya operatörlerden bu hizmeti satın almalısınız.

Bu hizmetten faydalanmak için e-Devlet Kapısı’nda kayıtlı iletişim bilgilerinizin doğrulanmış olması gerekmektedir.

Oluşturulan belgeleri görüntüleyebilmek için sisteminizde PDF dosyalarını görüntüleme özelliği olan (Adobe Acrobat Reader gibi) bir uygulama olmalıdır.

E-Devlet Kapısı’nın adresi www.turkiye.gov.tr’dir.

ADIM ADIM ELEKTRONİK KAYIT İÇİN TIKLAYIN

Yeni Kayıt Duyurusu


1.799 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.