Elektrikli Taşıtlarda Son Gelişmeler

Elektrikli Taşıtlarda Son Gelişmeler
27.03.2013
883
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından “Elektrikli Taşıt Teknolojilerindeki Son Gelişmeler ve Türkiye” isimli konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından ‘Elektrikli Taşıt Teknolojilerindeki Son Gelişmeler ve Türkiye’ isimli bir konferans düzenlendi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Ümit Çevik konuşmacı olarak katıldı.

Çevik, Elektrikli araçlarla ilgili olarak “Dünyada ve Türkiye’de şehirleşme oranının günden güne yükselmesiyle birlikte şehirlerdeki yoğunluk gitgide arttığı yapılan araştırmalarla ortaya konuyor. 1990 yılında Türkiye’de yüzde 58 olan şehirlilik oranı günümüzde yüzde 75’lere ulaştı. Fosil yakıt kaynaklarının tükeniyor olmasına çözüm olarak da doğaya duyarlı, yenilenebilir enerjiyle çalışan otomobil üretme gereksinimi doğdu” diye konuştu.

Gelişen teknolojiyle beraber yılda iki milyon insanın başka hiçbir sebebe ihtiyaç duymaksızın yalnızca hava kirliliğinden hayatını kaybettiğini belirten Ümit Çevik, “Fosil yakıtlardan yayılan sülfür dioksit miktarına göre yapılan karşılaştırmalarda İstanbul dünyanın en kirli yedinci şehri” dedi.

2020 yılına gelindiğinde elektrikli araçların evlerdeki buzdolabından bir farkı kalmayacağını belirten Çevik, aynı yılda her beş araçtan birinin de elektrikli olacağını sözlerine ekledi.

27/03/2013 – CP


883 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.