Eğitim Öğretim Kurulu Toplantısı

09.01.2014

Sakarya Üniversitesi’nde Eğitim-Öğretim Kurulu Toplantısı düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim-Öğretim Kurulu Toplantısı Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas başkanlığında gerçekleştirildi. 2013 Aralık ayı içinde Lisans programlarında yapılan “Akran Değerlendirme” çalışmaları görüşüldüğü toplantıda, değerlendirme sonuçlarının daha verimli irdelenebilmesi için, SABİS’e yüklenen sonuç raporlarının bölüm başkalıkları ile birimler bazında ayrı toplantılar yapılarak değerlendirilmesi kararlaştırıldı. Buna göre, birim yöneticileri ve bölüm başkanları raporlarını inceleyerek bu toplantılarda sonuçları katılımcılar ile paylaşacak.

Kurul toplantısında ayrıca eğitim-öğretim sistemini daha esnek bir yapıya kavuşturacak dönüşümlerin de birimlerle paylaşılıp tartışılması kararı alındı. Seçmeli ders sayısının arttırılması, önceden kazanılan yeterliliklerin kredi sistemine aktif olarak katılması şeklindeki uygulamalarla da Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin kazanımlarının arttırılması hedeflenmiştir.

09/01/2014 – YC