Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi Toplantısı

Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi Toplantısı
24.05.2012
456
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren uygulanacak olan yeni ders planlarının hazırlanması ve bu çerçevede yapılacak çalışmalar için görüş ve bilgi paylaşımı amacıyla yürütülen Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi (EBS) toplantısı SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

EBS’deki planların içeriklerinin de (Amaçlar, Ders Öğrenim Çıktıları, Ölçme-Değerlendirme, AKTS Yükleri vb. ) gözden geçirilmesi ve tüm dersler için güncellenmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, rektör yardımcıları, fakülte dekan ve dekan yardımcıları, bölüm ve program başkanları, anabilim dalı başkanları, SAÜDEK İcra Kurulu üyeleri, birim kalite elçileri ve öğrenci konseyi temsilcileri katıldı.

Çalışmalarının güncellenmesi kapsamında bilgilendirme amacıyla gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Rektör Elmas, Sakarya Üniversitesi’nde kalite süreçlerinin çok iyi yönetildiğini belirtti. Sakarya Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerde pek çok yetkinliğin sağlanmasını amaçladıklarını belirten Rektör Elmas, “Öğrencilerimizde kendi mesleğinin yanı sıra iletişim, liderlik, eleştirel düşünme, grup çalışması, disiplinler arası çalışma, medya okuryazarlığı, öğrenmeyi öğrenme ve girişimcilik becerisini kazandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ise, “Eğitim programlarının gözden geçirilmesi” konusuna değinerek, Ders planlarının belirlenmiş çerçeveye göre yeniden yapılanması ve AKTS Koordinasyonu konusunda çeşitli bilgiler verdi.

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Ümit Kocabıçak ise, EBS yazılımının güncellediğini ifade ederek,  bu sistemde var olan yenilikleri ve gerçekleştirilen çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ve Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak toplantının sonunda yöneltilen soruları yanıtladı.

EBS’nin Hedefi

Bologna Süreciyle Avrupa Birliği Ülkeleri yükseköğretim kurumlarını yeterlikler çerçevesinde değerlendirmeyi ve Avrupa genelinde ortak bir kalite anlayışı oluşturmayı amaçlayan EBS’de, eğitim – öğretim süreçlerinin tanımlı, şeffaf ve sürekli geliştirilebilir bir çerçeveye taşınması hedeflenmektedir.

EBS’de, SAÜ’deki tüm akademik programlarına ilişkin eğitim amaçları, hedefleri ve program yeterlikleri; eğitim programlarındaki ders planları; dersler ile program yeterlikleri arasındaki ilişkileri; derslerin amaç – öğrenme çıktıları – izlencesi – değerlendirme bileşenleri gibi detaylı ders bilgileri; öğretim üyelerinin paylaşacağı dokümanlar; üniversite eğitim – öğretim süreçlerinin değerlendirilmesine yönelik anketler ve SAÜ Eğitim – Öğretim Programlarının Güncellenmesi Projesi kapsamında öğretim üyelerine yönelik yapılan hizmet içi eğitim dokümanları yer alıyor.

23/05/2012 – YC

 

Ders Öğrenim Çıktılarının Belirlenmesi

Eğitim – Öğretim sistemleri güncelleme çalışmaları çerçevesinde yapılan 23.05.2012 tarihli toplantıda belirtildiği üzere; tüm derslerimizin güncelleme çalışmalarının  20 Haziran 2012 tarihinde tamamlanması gerekmektedir.

http://www.eds.sakarya.edu.tr/Pages/arsiv.aspx

“Ders öğretim çıktılarının” hazırlanması konusunda bilgi almak isteyen öğretim elemanlarımıza yönelik olarak, “31 Mayıs 2012 Perşembe günü Saat : 14:00 te; SAÜ Kongre Merkezi Salon 2 ”de eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

 
456 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.