Eğitim Fakültesi’nde Anma Töreni

Eğitim Fakültesi’nde Anma Töreni
19.03.2015
635
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde Şehitleri Anma Töreni düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Eğitim Fakültesi Öğrenci Temsilciliği tarafından düzenlenen Şehitleri Anma Töreni, fakülte bahçesinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, eğitim fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’ncü yıl dönümü nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Çanakkale kahramanlarını, vatanı ve bayrağı için canını feda etmiş şehitlerimizi minnetle yâd ettiklerini ifade eden Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alpaslan Okur,  Çanakkale ruhuna sahip çıkmanın gururu içerisinde olmak için eğitim neferlerine, cehalet savaşçılarına büyük paylar düştüğünü söyledi.

Günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sarı ise, müttefik kuvvetler tarafından seçilen 18 Mart tarihinin bir tesadüf olmadığını, 80 yıllık bir uzun tespitler sonucu bu tarihin belirlendiğini ama kendi belirledikleri bu tarihte büyük bozguna uğradıklarını ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Sarı, Çanakkale ruhunun çok zor şartlarda oluştuğunu ve bu ruhu ilelebet yaşatacak olanların yine gençler olacağını vurguladı.

Günün anlam ve önemini yansıtan şiirlerin ve türkülerin okunduğu tören, Çanakkale Savaşı günlerini temsilen, üzüm hoşafı ve kuru ekmek ikram edilmesiyle sona erdi.


635 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.