Eğitim Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

Eğitim Fakültesi Mezunlarını Uğurladı
29.06.2016
1.366
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mezuniyet Töreni, Hendek Atatürk Stadyumu’nda düzenlendi. 10 anabilim dalında 709 öğrencinin mezun olduğu törende öğrenciler mutlulukla hüznü bir arada yaşadı.

Törene Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, hem hüznü hem mutluluğu birlikte yaşadıklarını belirterek “4 senelik lisans öğrenimini başarıyla tamamlayarak diploma almaya hak kazanan, 10 ana bilim dalında 709 öğrencimizi uğurlamanın hüzün ile içi içe olan mutluluğunu paylaşıyoruz. Bundan 4 yıl önce bizlere emanet ettikleri evlatlarını iyi yetişmiş birer öğretmen adayı olarak ailelerine takdim etmekten kıvanç duyuyoruz” diye konuştu.

Öğrencilere daima destek olduklarını belirten Karahan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğretmenlerin ebediyete hükmeden insanlar olduğu gerçeği ışığında her attığımız adımın uzun vadedeki sonuçlarını öngörmeye çalıştık. Dünyada işlenmesi en zor üç unsurdan biri olarak nitelenen insan ruhunu eğitmek 4 yıllık programımızın odak noktasını oluşturdu. Görüyorum ki bu idealist bakış açımız meyvelerini veriyor. Bunun en güncel ispatını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde 2009 yılında kurulan URAP’ın Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının alan bazında akademik başarılarına göre değerlendiren 2 Temmuz 2014 tarihli rapor ortaya koymaktadır. İlgili değerlendirmeye göre Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 91 Türk üniversitesi arasında 3.sırada, 2015 yılında 2. Sırada yer almıştır. Bu başarının mimari olan saygı değer meslektaşlarımı ve en büyük ilham kaynağımız varoluş nedenimiz değerli öğrencilerimizi tebrik ediyorum”

Bu başarıları daha ileriye götürmek için ve başarıyı sürdürebilir kılmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını kaydeden Karahan “Bu başarıyı sürdürebilir kılmak amacıyla 2015 yılı içerisinde yurt içi ve yurt dışında akredite olmak için gerekli hazırlıklarını gerçekleştirdi. Ulusal akreditasyon için 8 Mart 2016 tarihinde Eğitim Fakültelerini Değerlendirme Akreditasyon Derneği’ne Türkçe Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Psikolojik Danışmanlık Programları için akreditasyon başvurusunda bulunduk. Eylül ayı itibari ile sürecin tamamlanmasını beklemekteyiz. Tüm Türkiye’nin eğitim fakülteleri arasında bu süreci ilk başlatan ve akredite olması beklenen fakülte olma yolunda hızla ilerlemekteyiz” şeklinde konuştu.

Öğretmenliğin bir sanat olduğunu belirten Prof. Dr. Firdevs Karahan ”Bu sanatı icra etmek için sizleri uğurladığımız bu yolculukta keskin virajları sabırla ve dikkatle geçerek yolunuza yılmadan devam edeceksiniz. Ülkemizi gerçek hedefe ulaştıracak yolda en büyük role sahip olan irfan ve bilim ordusunun değerli mensupları olan sizlere üstün başarılar diliyor her birinizle ayrı ayrı gurur duyuyor, Allah’a emanet ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Törende konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, sözlerine İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan menfur terör saldırısını kınayarak başladı. Gelecek nesilleri yetiştirme konusunda öğretmenlere olan ihtiyacın büyük olduğunu belirten Prof. Dr. Eken, “yükünüz ağır gelecekteki görevlerinizde size başarılar diliyorum” diye konuştu.

Öğretim üyelerine ve velilere emekleri için teşekkür eden Eken sözlerini şöyle sürdürdü:  “Sevgili hocalarım, meslektaşlarım, çekmiş olduğunuz emeklerden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Her yıl mezuniyet heyecanı yaşıyoruz. Öğrencilerimiz bir kez yaşarken biz tekrar tekrar yaşıyoruz. Emeklerinize sağlık çok teşekkür ediyoruz sizlere. Sevgili veliler üniversitemiz adına hepinize hoş geldiniz diyoruz. Emekleriniz büyük bunun farkındayız. Üniversitede öğrenci okutmak zordur, zahmetlidir. Ama emeklerinizin boşa gitmediğini görüyorsunuz, çocuklarınız mezun oldu. Sizleri tebrik ediyoruz.”

Mezunlara başarılar dileyen Prof. Dr. Musa Eken “Sevgili mezunlarımız artık yeni bir hayatın başlangıcındasınız, ama şunu bilmenizi istiyoruz ki Sakarya üniversitesi olarak hep yanınızdayız, arkanızdayız. Sadece mezuniyetle birlikte ilişkimiz kopmuyor. Yeni bir hayata yeni ilişkiyle başlıyoruz. Siz mezunlarımızı unutmuyoruz ve mezunlarımıza bu günden itibaren mezun kimlik kartı vererek ilişkimizin ömür boyu devam etmesini sağlamaya çalışıyoruz. Sözlerime son verirken sizleri tekrar tebrik ediyorum, Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin” diye konuştu.

Törende konuşan Fakülte birincisi Onur Bilici de mezun olmaktan dolayı hüzünlü bir mutluluk yaşadığını belirterek “Sakarya Üniversitesi’nde geçirdiğimiz yıllar bizlere çok şey kattı. Bizler burada meslek bilgimiz haricinde sorumluluk almayı, asla pes etmemeyi ve birer toplum bireyi olmayı öğrenmiş bulunmaktayız. İşte bugün Üniversitemizden ayrılıp farklı yollar gideceğimiz gündür. Bugün aldığımız eğitim sayesinde nerede olursak olalım ülkemizin geleceği ve insanlık adına faydalı işler yapacağımıza inanıyorum. Geleceğin hepimize güzel günler getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mezunlar fakülte birincisi Onur Bilici eşliğinde öğretmen yemini ettiler. Mezunların kep fırlatması ile tören sona erdi.

29/06/2016 – HAY

 

 
1.366 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.