Ebelikte Güncel Yaklaşımlar

Ebelikte Güncel Yaklaşımlar
30.04.2015
1.123
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından “Ebelikte Güncel Yaklaşımlar” isimli bir sempozyum düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Ebelikte Güncel Yaklaşımlar” isimli sempozyum, 30 Nisan Perşembe günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ebelik mesleği ile ilgili çeşitli güncel yaklaşımlar konusunun ele alındığı sempozyuma Sağlık Yüksekokulu öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. 3 farklı oturumda düzenlen sempozyumda, “Obstetri ve Jinekolojide Kanıt Temelli Yaklaşımlar”, “Ebelikte Etik ve Hukuki Boyut” ve “Yenidoğana Yönelik Kanıt Temelli Yaklaşımlar” konuları masaya yatırıldı.

Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sevin Altınkaynak yaptığı açılış konuşmasında, sempozyumun verimli geçmesini temenni ederek, sempozyumun gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sundu.

Sempozyumun açılışında bir konuşma yapan Ebeler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Deniz Sayıner, ebelik mesleğinin tarihsel gelişim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ebelik mesleğinin avantajları ve dezavantajları konusuna değinen Doç. Dr. Sayıner, ebelik mesleğinin tarihinin bir parçası olduğunu ve insanoğlunun varoluşundan bu yana süregeldiğini söyledi. Ebelerin kadın sağlığı ve doğum ile sınırlandırılmış olan rolünün genişletilmesi gerektiğini ifade eden, Doç. Dr. Sayıner, ebelik hakkındaki farkındalığın artmasının mesleği daha da ileriye taşıyacağını belirtti.

Oturum Başkanlığını Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Serhan Cevrioğlu ve Prof. Dr. Nursan Çınar’ın yaptığı sempozyumun ilk oturumda ise “Obstetri ve Jinekolojide Kanıt Temelli Yaklaşımlar” konusunun ele alındı. Oturumda, Sakarya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Arş. Gör. Yasemin Aydın “Prekonsepsiyonel Danışmanlık”, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nebahat Özerdoğan “Doğum ve Doğum Sonu Dönemde Güncel Yaklaşımlar”, ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevil Şahin “Kadın Sağlığı Alanında Güncel Yaklaşımlar” isimli sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sempozyumun ikinci oturumu SAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Çevirme ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yurdanur Dikmen başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hasta ve Hasta Yakını Derneği Başkanı Doç. Dr. Gürkan Sert “Üreme Hakları”, İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi Başkanı Av. Ümit Erdem “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Ebelik Uygulamalarının Rolü” ve İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi Genel Sekreteri Av. Funda Özcan “Ebelik Uygulamalarında Malpraktis” konuları üzerine birer sunum yaptı.

Etkinliğin diğer oturumu ise Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sevin Altınkaynak ve Yrd. Doç. Dr. Gülgün Durat’ın Oturum Başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda, Arş. Gör. Kevser Özdemir “Fetal Programlama”, Arş. Gör. Dilek Köse “Prematüre Bebekte Emzirme Başarısı” ve Prof. Dr. Nursan Çınar “Aile Bebek Bağlanma Süreci” konuları üzerine sunumlarını gerçekleştirdiler.

30/04/2015 – YC
1.123 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.