E-TPOHS Kapanış Konferansı

E-TPOHS Kapanış Konferansı
29.09.2012
1.228
A+
A-

İş Sağlığı ve Güvenliği için E-Eğitim Platformu Projesi (e-TPOHS) Kapanış Konferansı 4 Ekim 2012 tarihinde yapılacak.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Salon 3’te gerçekleştirilecek konferansta açılış ve protokol konuşmalarının ardından kamu ve özel sektörden yerli ve yabancı partner kuruluşlar sunumlarını gerçekleştirecek.  İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGG) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim “6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun Getirdikleri ve İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü” konusunda sunum yapacak. İSGG Yetkilendirme Daire Başkanı Meftun Sakallı ise “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri” konusunda bir sunum gerçekleştirecek. SAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Tuğrul Taşçı ‘e-TPOHS e-Eğitim Platformunda Çevrim İçi Derslerin Sunumu”nu anlatacak. SAÜ Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tijen Över Özçelik ise “Türkiye’de KOBİ’lerin İş Sağlığı ve Güvenliği Mevcut Durum ve İhtiyaçları” konulu bir sunum gerçekleştirecek.

SAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Hızıroğlu tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen ‘İş Sağlığı ve Güvenliği için E-Eğitim Platformu (e-TPOHS)’ projesinin pilot uygulaması 10-12 Eylül tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Merkez Laboratuvarlarında gerçekleştirilmişti.Uygulama kapsamında eğitimlere katılan, inşaat, metal, madencilik gibi çeşitli sektörlerden KOBİ işvereni ve çalışanı 110 kişiye sertifika verilmişti.

İş sağlığı ve güvenliğine yönelik farkındalığının arttırılması, meydana gelebilecek hastalıklar, kazalar ve ölümlerin azaltılması için hazırlanan e-TPOHS Platformu Avrupa Birliği tarafından desteklenen 294 bin Euro’luk bir proje. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Dayal Mimarlık, Fransa Vaucluse Esnaf ve El Sanatları Odası, Slovakya ve Bulgaristan’dan danışmanlık şirketleri projenin yerli ve yabancı ortaklarını oluşturuyor.

29/09/2012 – HM
1.228 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.