Duygusal Zeka Konferansı

Duygusal Zeka Konferansı
15.11.2012
500
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Duygusal Zeka” isimli konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan Öğr. Gör. Dr. Gönül Konakay konuşmacı olarak katıldı. Konferansta, “Duyguların işleyişi, zeka çeşitleri, duygusal zeka ve bilişsel zeka” konuları ele alındı.

Descartes’ın, zekayı iyi hüküm vermek doğruyu yanlışı ayırt eme hissi olarak tanımladığını belirten Öğr. Gör. Dr. Konakay, “Düşünürler, zeka gelişimi ile ilgili faktörleri  kalıtım, çevresel faktörler, deneyim ve yaş şeklinde sıralamışlardır” dedi.

Zekanın çeşitlerinin sözel zeka, mantıksal zeka, görsel zeka, müziksel zeka, bedensel zeka, sosyal zeka, içsel zeka ve doğacı zeka olduğunu dile getiren Öğr. Gör. Dr. Konakay “ IQ bilişsel zeka EQ ise duygusal zekadır. Daniel Goleman IQ su yüksek olduğu halde hayatta başarısız olanların durumundan hareketle duygusal zeka kavramını, kendini harekete geçirebilme aksiliklere rağmen yoluna devam edebilme dürtülerini kontrol ederek tatmini erteleyebilme, ruh halini düzenleyebilme, sıkıntıların düşünmeyi engellemesine izin vermeme, kendini başkalarının yerine koyabilme ve umut besleme olarak tanımlamıştır” diye konuştu.

Duygusal zekayı geliştirmek için çeşitli önerilerde bulunan Öğr. Gör. Dr. Konakay, “Önce kendinizi tanımalısınız. Kendinizi ve kişisel özelliklerinizi başkalarına karşı açık tutun. İletişim kurma becerilerinizi geliştirin. Problem çözücü olun. Enerjinizi dengeli kullanın. Kendinize bir hedef belirleyin ve kişisel yetkinliklerinizin farkında olun” şeklinde konuştu.

15/11/2012 – Müge Öçbaşaran


500 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.