Düşün Hisset Uygula

Düşün Hisset Uygula
07.11.2014
633
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Kariyer Zirvesi” başladı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Sakarya Genç TÜMSİAD yöneticileri, Sakaryalı sanayiciler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İki gün sürecek etkinliğin açılış töreninde söz alan TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Murat Kesik, Türkiye’nin gelişmesi için ülke olarak katma değerli ürünler üretmenin zorunlu olduğuna değindi. Ülkelerin kişi başına düşen milli gelirlerinin kıyaslamasının, aynı zamanda gelişmişlik ve gelişmemişlik kıyaslaması da olduğunu söyleyen Kesik, “Bizler girişimci olmayı daha kendi kafamıza oturtmuş, girişimci, düşünen insanlar pozisyonunda değiliz. Bu nedenle kişi başına düşen milli gelir konusunda istediğimiz seviyelere gelemiyoruz” dedi.

Öğrencilerin, eğitim hayatları boyunca sunulan fırsatları değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Kesik, “Her birinizin, kendi işinizi kurabilecek, kendi işinizi geliştirebilecek bir ufkunuzun, bir hayalinizin olması gerekiyor. Bu nedenle şu an eğitimini aldığınız fakültelerinizde en güzel zamanlarınızı yaşıyorsunuz. Sanayiyle işbirliği yapabilme fırsatlarınız var. Sakarya’da bizlerin de içerisinde bulunduğu çözüm ortakları var. Üniversite, İŞKUR, KOSGEB bu konuya çok açık. Bizler de işadamları dernekleri olarak çözüm ortağı tarafındayız. Her biriniz bizim işyerlerimizde staj yapma şansına sahipsiniz. Sizlerin bizleri tanıması, bizlerin de sizleri tanıması için; sizleri bu ülkenin, katma değer üretmek isteyen birer partneri olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Sakarya Genç TÜMSİAD Yöneticisi Mustafa Alpay da konuşmasında, Türkiye’nin katma değerli ürünler üretme konusunda yetersiz olduğunu söyledi. “Doğal olarak bu nedenle ülkemiz cari açık veriyor” diyen Alpay, Türkiye’nin artık portakal, patates satmaktan çıkarak geleceğin genç bürokratları, sanayicileri, iş insanları olarak katma değerli ürünler üretmeyi ciddi olarak düşünmesi gerektiğini ifade etti. 

NLP Trainer şirketinden Profesyonel Koç Erkan Demir ise öğrencilere iş hayatlarında nasıl başarılı olabilecekleri konusunda tavsiyeler verdi. Öğrencilere motivasyonlarını yüksek tutmaları gerektiğini öğütleyen Demir, hayatlarının her döneminde ‘düşün, hisset, uygula’ formülünü kullanmaları halinde başarıya çok daha kolay ulaşabileceklerini söyledi. Demir, “Eğer öğrendiğiniz şeyi hissederek uygulamaya çalışırsanız, işte o zaman başarıya ulaşabilirsiniz. Eğer başarmak istiyorsanız önce çalışacaksınız, sonra öğreneceksiniz, daha sonra hissedeceksiniz” diye konuştu.

06/11/2014 – ST         
633 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.