Dünyada ve Türkiye’de Türkçe Öğretimi

Dünyada ve Türkiye’de Türkçe Öğretimi
26.03.2015
903
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Bölüm Başkanlığı tarafından “Dünyada ve Türkiye’de Türkçe Öğretimi” adlı bir konferans düzenlendi.

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen konferansa TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Altun konuşmacı olarak katıldı. Doç. Dr. Altun, Türk ve yabancı uyruklu birçok öğrencinin katıldığı konferansta, yurtdışında Türkçenin ve Türk kültürünün öğretiminin nasıl ve ne şekilde yapıldığı konularında Türk Dili Bölümü öğrencilerini bilgilendirdi.

Dünyada ve özellikle Avrupa’da bazı dernekler ile sivil toplum kuruluşlarında Türkçe öğretildiğini söyleyen Doç. Dr. Altun, bu kapsamda okullar açıldığını ve Türkçenin, İngilizcenin yanında seçmeli ders olarak öğretildiğini ifade etti. Bu yerlerde Türkçe öğretiminin ağırlıklı olarak üniversitelerde gerçekleştirildiğine işaret eden Altun, Türkçenin yanı sıra Türk coğrafyası, Türk mimarisi ve kısaca Türkoloji konularında da bilgiler verildiğini vurguladı.

Dünyada Türkçe öğretimi konusunda 2009 yılında kurulan Yunus Emre Enstitüsü’nün farklı ülkelerde 36 tane merkezinin bulunduğunu söyleyen Altun, enstitünün Türk dilini ve kültürünü tüm dünyaya tanıtma, temsil etme ve oradaki insanlara anlatma amacıyla kurulduğunu aktardı. Altun, şöyle devam etti: “Bu konuda Türkoloji yaz kampları adıyla 5 hafta ve 7 hafta süren bir takım kurslar da var. Dışarıdan gelen öğrenciler buraya getiriliyor. Biz de iki yıldır hocalarımızla beraber Türkçe yaz okulunu sürdürüyoruz. Burada Türk kültürünü tanıtıyoruz. Şehir gezileri düzenliyoruz.  Kısacası yurtdışından gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz.”

26/03/2015 – ST


903 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.