Dünya Standartlarında Eğitim Veriyoruz

Dünya Standartlarında Eğitim Veriyoruz
09.09.2011
725
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde kayıt yenileme öncesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın

Sakarya Üniversitesi’nin dünya standartlarında eğitim veren bir kurum olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, “Avrupa Bologna Sürecine uyumda Sakarya Üniversitesi öncü üniversitelerden birisi. YÖK’ün pilot olarak seçtiği bir üniversite. 2008 yılından beri bu süreci yürütüyoruz. Şimdi bunu bir aşama daha ileri götürdük. Bütün derslerin öğrenme çıktıları gözden geçirildi. Derslerin ölçme ve değerlendirme yöntemleri tekrar gözden geçirilip, bunların otomasyonu için bilişim altyapısı oluşturuldu. Üniversitemiz bu sene bu yeni aşamayı uygulamaya koyuyor.” dedi.

Kayıtlar Elektronik Ortamda

Prof. Yalçın, yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili bilgiler de verdi. Kayıt yenilemenin 12-14 Eylül tarihleri arasında yapılacağını belirten Prof. Yalçın, “Kayıtlar eskiden 5 gündü, 3 güne indi. Elektronik kayıt sayesinde öğrenciler ders kayıtlarını internet üzerinden hızlı bir şekilde yapabilecek” dedi.

Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Sakarya Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 27 Ağustos 2011 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Prof. Yalçın, “Yeni yönetmelikle Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS)’ne geçildi. Önlisans öğrencileri 120 AKTS, lisans öğrencileri 240 AKTS kredisini tamamlayarak mezun olabilecek.”dedi.

Okuldan Atılma Kayıt Dondurma Yok

Prof. Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni yönetmelik şubat ayında yürürlüğe giren kanun çerçevesinde hazırlandı. Bu kanunun getirdiği en önemli hususlardan birisi okuldan atılmanın kalkmasıydı. Öğrenci kendi isteğiyle ayrılmadıkça devamsızlık veya başka bir sebepten ötürü okuldan atılmayacak, öğrencilik statüsü devam edecek. Öğrencilerin kayıt dondurma için herhangi bir şey yapmasına gerek yok. Kayıt yenilenmediği zaman kaydı donmuş kabul ediliyor, o dönem öğrencilik haklarından yararlanamıyor.”

Prof. Yalçın, çıkan afla birlikte 2 bin civarında yeni öğrencinin kayıt yaptırdığını sözlerine ekledi.

 

09/09/2011 – SAÜ BHİM

 


 
725 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.