Dünya Sosyal Hizmet Günü Kutlandı

Dünya Sosyal Hizmet Günü Kutlandı
16.03.2016
924
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından ‘Dünya Sosyal Hizmet Günü’ isimli bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Görevlisi Metin Öksüz, Sakarya Adliyesi Çocuk Mahkemesi Sosyal Hizmet Uzmanı Oksay Yüce ile çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu , “Ankara’da yaşanan olaylar için üzgünüz. Ankara’da yaşanan saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifa diliyorum.  Aslında tam da sizin yaptığınız mesleğin önemi burada ortaya çıkıyor. Bizim kültürümüz insanı öldürmeyi değil yaşatmayı amaçlayan bir kültür dür” dedi.

“Bütün çabamız kötülüğü engellemek ve iyiliği çoğaltmaktır” diyen Prof. Dr. Daşçıoğlu, “İyiliği çoğaltmayı herkes, kendi bulunduğu noktada gerçekleştirebilir. Yapmakta olduğunuz işi en iyi şekilde yapmaya devam etmek kötülüğe verilecek en güzel cevaptır. Sosyal Hizmet Bölümünün yüce bir işi var. İnsana saygıyı, sevgiyi çoğaltmanız bunu görünür hale getirmenizden geçiyor” şeklinde konuştu.

Bilgi tutarlı olmalı ve mesleki değerleri süslemelidir

Sosyal hizmet profesyoneli olmak için tüyolar veren Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğr. Gör. Metin Öksüz, “Bir sosyal hizmet uzmanı duygularını kontrol etmeyi öğrenebilmelidir. Sosyal hizmet 3 temel sütundan oluşur; bilgi, beceri ve değer. Bizler profesyonel olarak nerede hangi kimliği sergilediğimizi kendi kendimize değerlendirmemiz gerekiyor. Bilgi tutarlı olmalıdır, mesleki değerleri süslemeli ve ustaca olmalıdır” dedi.

Öksüz, “Sosyal hizmet insan odaklı bir meslektir. Eğer bir profesyonel adayı gelecekteki rollerinin farkında olmaz mesleki kimliğinin farkında olmaz ve kendini buna hazırlamazsa; meslek alanında söz sahibi olamaz” ifadelerini kullandı.

Adalet sistemi fiil’e değil özneye odaklanan bir sistem

Sakarya Adliyesi Çocuk Mahkemesi Sosyal Hizmet Uzmanı Oksay Yüce, Sosyal çalışma görevlilerinin, mahkeme tarafından görevlendirildiklerinde çocuklarla ilgili yapılan araştırmalarda ihtiyaç duyulan her türlü bilgiyi isteme yetkisine sahip olduğunu söyledi.

Adalet sistemi fiil’e değil özneye odaklanan bir sistem olduğunu söyleyen Yüce, “Sonuç olarak Sosyal Hizmet Çocuk Adalet Sistemi içerisinde vazgeçilmez unsurlar arasında olup çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü yaptığı çalışmalarla ve hazırladığı sosyal inceleme raporu ile yargılanmayı yönlendirebilme etkinliği vardır” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuar öğrencileri ile Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilere katılımcılara mini konser verdi.

15.03.2016 BS-SK
924 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.