Dünya (02.02.2012): Sakarya’da 16 bin Öğrenciye İşletmelerde Uygulamalı Eğitim

02.02.2012

Sakarya’da 16 bin öğrenciye işletmelerde uygulamalı eğitim.

Sanayi kenti Sakarya’da  ‘Üniversite-İş Dünyası Omuz Omuza’ adı altında başlatılan proje ile ‘6 bin öğrenciye işletmelerde uygulamalı eğitim verilecek. Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Sakarya Meslek Yüksek Okulları (MEYOK) Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık, proje kapsamında meslek yüksekokullarınca 4 dönem üzerinden verilen eğitimlerin 3 döneminin okulda teorik ve pratik eğitim olarak, bir döneminin ise tamamen işletmelerde uygulamalı eğitim olarak düzenlendiğini belirterek “2011-2012 eğitim döneminde başlattıkları 47 programda uygulanacak bu projede yaklaşık 16 bin öğrencinin yararlanacak. Yeni programlarda açabiliriz, sanayi ve işletmelerin istek ve önerilerine göre projeyi şekillendirmemiz mümkün. Proje kapsamında eğitim gören öğrencilerinin mesleki uygulamaları belediyelerin de ilgili birimlerinde yapılabilir” diye konuştu.

Dünya Gazetesi – 02 Şubat 2012