Doğru Zamanda Alınmış Nitelikli Bir Ödül

Doğru Zamanda Alınmış Nitelikli Bir Ödül
26.10.2015
529
A+
A-

Sakarya Milletvekili Mustafa İsen ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi’nin aldığı ‘2015 EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü’nden dolayı tebrik ziyaretinde bulundu.

Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşen ödül töreninde  ‘2015 EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü alan Sakarya Üniversitesi’nin büyük bir başarıya daha imza attığını söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı tebrik etti.

Türkiye’de, son 10 yılda yapılan yatırımların artık meyvelerinin alınmaya başlandığını dile getiren AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen de Türkiye’de ki birçok üniversitenin artık önemli bir noktaya geldiğini belirtti. İsen,  “Sakarya Üniversitesi’nin elde etmiş olduğu başarıların ilki olmamakla birlikte, Avrupa Mükemmellik Ödülü, hem Türkiye için, akademik dünya için, hem ilimizin markalaşması yolunda ve hem de üniversitemizin kalitesi adına, doğru bir zamanda alınmış çok nitelikli bir ödüldür. Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü almış olmak, üzerinde ehemmiyetle durulması gereken çok önemli bir başarıdır. Türkiye’de ilk kez bir üniversitenin bu ödüle sahip olması ve bu üniversitenin de bir devlet üniversitesi olması, daha da ötesi Sakarya ilimizin de marka değeri açısından takdir edilecek bir neticedir. Sakarya Üniversitesi’nin örnek başarılarının devamını diliyor, başta Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas olmak üzere, ödül alma sürecinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tebrikleri kabul eden Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “2010 yılında Ulusal Kalite Ödülü, 2013 yılında Türkiye Mükemmellikte Süreklilik ödülünü kazandığımızda Avrupa Mükemmellik Ödülünü de alacağımızı dile getirmiştik. Bu doğrultuda finalist olmamızın bile büyük başarı olacağı söylenmişti. Biz bir adım daha ileri giderek ödülün sahibi olduk. Şimdi hedefimiz, EFQM’in iki yıl sonra en üst ödülü de almak” diye konuştu.

26.10.2015 – Haber Merkezi


529 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.