Doç. Dr. Akkuş Görevlendirildi

Doç. Dr. Akkuş Görevlendirildi
02.08.2013
687
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Akkuş, T.C: Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığınca mülakatları yapılan Lisans burslarına görevli olarak katıldı.

Bu yıl T.C: Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığınca mülakatları yapılan Lisans burslarıyla ilgili olarak Sakarya İlahiyat fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Akkuş görevli olarak katıldı.

İlgili kurumca lisans düzeyinde, Türk Dili Konuşan Ülkeler, Balkanlar, Karadeniz, Harran, Türkiye-Afrika, Boğaziçi, Anadolu Burs programları adı altında burslu öğrenciler getirilmektedir. Lisansüstü düzeyinde ise mülakatla, Ali Kuşçu Bilim ve Teknoloji, İbni Haldun Sosyal Bilimler Burs Programına dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılan mülakatlarla Türkiye üniversitelerine başarılı öğrencilerin seçilerek burs temini yapılmaktadır.

Yine lisans düzeyinde  İbni Sina Sağlık Bilimleri, İlahiyat, Yunus Emre Türk Dili Burs Programlarına öğrenci seçimleri yapılmaktadır.

Ayrıca Ahilik, Araştırma, Başarı Burs Programları altında da kısa dönemli burslar verilmektedir.

Koordinesini Türkiye Diyanet vakfınca gerçekleştirilen “İlahiyat bursları”nın bu yılki Kazakistan ve Tacikistan’da gerçekleştirilen mülakatlarında mülakata katılan öğrenciler arasından öğrencilerin tercihleri de dikkate alınarak Türkiye’deki ilahiyat fakültelerine yerleştirilmeleri teklif edilmiştir. Ülke kontenjanlarının da dikkate alındığı yerleştirmelerde kesin tercih edilme ve yerleştirilme kurum tarafından gerçekleştirilecektir.

Türkiye, hem Asya hem de Avrupa’da toprağı bulunan, dünyadaki iki ülkeden biridir. Bu özelliği, onun farklı kültür ve dünya görüşlerini aynı anda taşımasını sağlar. Mimarisinden müziğine, yemeklerinden edebiyatına kadar bütün kültür alanlarında, Türkiye’nin bu çoğulcu yapısı göze çarpmaktadır.

Türkiye, bir yandan Avrupa Birliği’ne üyelik yolunda ilerlerken, bir yandan da küresel ve bölgesel gelişmelerde aktif olarak yer alan bir ülkedir. Tarihin akışını değiştiren olayların merkezinde yer almış, insanlığın ortak hafızasında yer edinen medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Barındırdığı farklı renklerle, medeniyetler barışına katkı sağlamayı öncelikli görevlerinden biri saymaktadır. Eşsiz doğal güzelliklere sahip Türkiye, yıl içinde dört mevsimi bir arada yaşayabilmektedir. Tüm bunların yanı sıra, Türkiye ekonomik ve sosyal başarılarıyla da son yıllarda tüm dünyada adından söz ettirmektedir. Dünyanın 16., Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi olan Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen birkaç ülkesinden biri haline gelmiştir.

Türkiye, bu birikimini diğer ülkelerle paylaşmak istemektedir. 150’den fazla ülkeden öğrenci ağırlayan Türkiye, uluslararası standartlarında eğitim veren üniversitelerinin kapısını Türkiye Burslarıyla tüm dünya öğrencilerine açmaktadır.Türkiye üniversitelerinde, istenilen bölümlerde geniş kapsamlı burs imkânıyla alınacak eğitim, dünya öğrencilerine yeni bakış açıları kazandırmakta ve kariyerlerinde onları avantajlı kılacak bir donanım sağlamaktadır.

Türkiye Bursları, ülkemizde yükseköğretim seviyesinde öğrenim görecek öğrencilere verilen karşılıksız burs programlarından oluşmaktadır.Türkiye Burslarının amacı, ülkemiz ile diğer ülkeler arasındaki ilişkilere geliştirmek ve insan-odaklı bir yaklaşımla, küresel bilgi yüküne katkıda bulunmaktadır.

Türkiye Burslusu olmaya hak kazanan öğrenciler, ülkemiz üniversitelerinde, akademik geçmişlerine uygun bir bölümde öğrenim gördükleri süre boyunca burslandırılırlar.

08/08/2013 – YC
687 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.