Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Öğrencilerle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Öğrencilerle Buluştu
10.05.2018
1.528
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Müslümanlar arasında mezhep savaşları çıkartılmaya çalışıldığını belirterek, “Orta Doğu’da terör örgütleri aracılığıyla farklı mezhepten insanları birbirlerine öldürtüyorlar” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya Üniversitesinde düzenlenen “Bilgiden Bilince: Gençlerle Başbaşa” konulu konferansta konuştu. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken ve çok sayıda davetli de katıldı.

“Mezhep savaşları isteniyor”

Burada konuşan Prof. Dr. Ali Erbaş, tarihte yaşanan cahiliye dönemlerinin günümüzde de birtakım mihraklar tarafından sürdürülmek istendiğini belirterek, özellikle Müslümanlar arasında mezhep savaşları çıkarılmaya çalışıldığına vurgu yaptı. Bu nedenle milyonlarca insanın öldürüldüğünü kaydeden Erbaş, “Mekke ve çevresinde yapılan kabile savaşlarından bin 600 sene sonra Batı’da din savaşları, mezhep savaşları şeklinde ortaya çıkmıştır. Bugün de aynı cehaleti sürdürmek için bir takım mihraklar boş durmuyorlar. Müslümanlar arasında mezhep savaşları çıkartmaya çalışıyorlar. Şu anda özellikle Orta Doğu’da yapılmak istenen budur. Terör örgütleri kurduruyorlar. O terör örgütlerini bir şekilde destekliyorlar. Tırlar dolusu silahlar gönderiyorlar ve farklı mezhepten insanları birbirlerine öldürtüyorlar” dedi.

“Sahih kaynakların olmaması din istismarına yol açıyor”

Dinin sahih kaynaklardan öğrenilmesi ve öğretilmesi gerektiğine işaret eden Erbaş, aksi durumda dinin istismara en açık unsurlardan birisi haline geldiğini kaydetti. Bu dönemin istismarın en ileri derecede yaşanan dönemlerden birisi olduğunu belirten Erbaş, şöyle devam etti: “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak teşkilatımızda, merkezimizde, başkan yardımcılarımız, genel müdürlerimiz, daire başkanlarımız, müftülerimiz hep birlikte komisyonlar halinde, illerimizde dini istismar eden yapılar ve şahısların bu özelliklerini tanıtmaya çalışıyoruz. Akademik bilgi ile sahih kaynaklardan elde edilmeyen ya da birtakım eğitim kurumları olmayan yerlerden elde edilen bilgilerin din istismarına nasıl sebep olduğunu biz alanda görüyoruz. Bazen öyle oluyor ki, bu din istismarı terör örgütüne de dönüşüyor. Çok yanlış algıların da ortaya çıkması neticesinde sıkıntılar yaşayabiliyoruz.”

“Önce kendi kitabınıza bakın bakalım”

Mezheplerin birbirlerine karşı kışkırtılmaya çalışıldığını dile getiren Erbaş, bu konuda uyanık olunması gerektiğini söyledi. İslamofobi kavramının artık kendi sınırını aştığını, gittikçe anti İslam haline geldiğini aktaran Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fransa’da cumhurbaşkanlığı yapmış Sarkozy isimli kişinin de içerisinde bulunduğu ve Fransa’da geçen hafta 300 kişinin imza attığı o bildiriyi görmüşsünüzdür. Öyle büyük bir cehalet var ki, sanki Kur’an-ı Kerim farklı inançlardan insanları öldürmeyi teşvik ediyormuş gibi bir mesaj var o bildirinin içerisinde. Aslında bir yalan veya yanlış, yalan değilse bile çok büyük bir yanlış var. Ben Fransızca metnine baktım, Türkçe kısmında var mı bilmiyorum, orada diyor ki; 2. Vatikan Konsili’nde alınan karar gereği İncillerde yapıldığı gibi diyor, tabi bu da doğru değil. 2. Vatikan Konsili’nden sonra İncil’den herhangi bir bölüm, herhangi bir cümle çıkarıldığı ile ilgili bir bilgi yok. Güya Yahudilere yönelik birtakım hakaretler İncil’den çıkarılmış. Hristiyanlar bunu nasıl görmedi anlamadım. O 300 kişinin içerisinde Hristiyan var mı bilmiyorum, eğer varsa önce siz kendi kitabınıza bakın bakalım, Yahudilere yönelik neler var İncil’de? Önce bir bakın bakalım ona.”

Her 3 buçuk saniyede bir insanın açlıktan, her 3 saniyede bir insanın ise tokluktan öldüğünün altını çizen Erbaş, “İnfak, zekât bunun için, sadaka, yardımlaşma bunun için. Açlıktan ölenler bir tarafta, tokluktan ölenler bir tarafta. İnfak, zekât müessesesi çalıştırılsa, olanların olmayanlara vermesi uygulansa, demek ki insanlar açlıktan ölmeyecek. 40-50 milyar dolar olsa bu insanlar açlıktan kurtulacak. Ama sadece işte süper güç dediğimiz bir ülkenin silaha ödediği para 1 trilyon dolar. 50 milyar dolar olsa bu insanlar ölmeyecek” şeklinde konuştu.

“Fakültemize büyük katkıları olmuştur”

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı ise konferansın açılışında yaptığı konuşmasında, Erbaş’ın SAÜ İlahiyat Fakültesinde uzun yıllar başta dekanlık olmak üzere birçok görevde bulunduğunu belirterek, “Kendisinin fakültemizin bugünkü konuma gelmesinde katkıları büyük olmuştur. Şimdi de Diyanet İşleri Başkanlığı yapmaktadır. Kendilerine teşekkür ediyorum, görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Erbaş’ın konuşmasının ardından Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Erbaş’a tablo hediye etti. Erbaş da Balkanlıoğlu’na bir hediye verdi.

10-05-2018 / ST


1.528 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.