DETICE 19 Ocak’ta Başlıyor

DETICE 19 Ocak’ta Başlıyor
07.01.2014
717
A+
A-

AB Erasmus Yoğun Program Projesi olan “DETICE” 19 Ocak – 1 Şubat 2014 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Koordinatörlüğünü Sakarya Üniversitesi’nin yürüteceği AB Erasmus Yoğun Program Projesi olan “The Development of Entrepreneurship Through Interactive encouragement of Creativity in Education-DETICE” 19 Ocak – 1 Şubat 2014 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

8 AB ülkesinden (Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Italya, Litvanya, Portekiz, Romanya ve İspanya) toplamda 85 akademisyen ve öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan DETICE projesi,  son zamanlarda Türkiye’de en çok yabancı katılımcı ile gerçekleşecek AB projesi olma özelliğine de sahip olacak.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Titrek koordinatörlüğünde yürütülecek olan DETICE projesinde, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayrakçı ve Araştırma Görevlileri Demet Zafer Güneş ve Gözde Sezen tarafından organize edilecek.

Projenin asıl amacının ‘Eğitimde yaratıcılık becerilerini geliştirerek, girişimci ruha sahip öğrenci ve öğretmen adaylarının yetiştirilmesi’ olduğunu ifade eden Doç. Dr. Osman Titrek, “Katılımcıların yaratıcılık ve girişimcilik becerilerini geliştirmek üzere, tüm katılımcı üniversitelerden gelecek öğretim üyelerinin yürüteceği dersler, workshoplar, interaktif ve katılımcı uygulamalar yapılarak projenin akademik faaliyetleri yürütülecek. Buna ek olarak, proje kapsamında katılımcıların Türk kültürünü, ülkemizi ve Sakarya ilini yakından tanımalarına yönelik olarak olumlu bakış açısını geliştirici faaaliyetlerde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Katılımcılara ait sürecin tamamlanmak üzere olduğunu ve www.detice.sakarya.edu.tr adlı web sitesinin kurularak organizasyonun güçlendirildiğini ifade eden Doç. Dr. Titrek, geliştirilecek yaratıcı uygulama ve faaliyetlerin bu web sitesi üzerinden tüm dünya ile paylaşılacağını belirtti.

Projeye yapmış olduğu katkılardan dolayı Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür dileklerini ileten Doç. Dr. Titrek, “Bu tür güçlü projeler ile Sakarya Üniversitesi’nin “uluslararasılaşma” vizyonu daha da ileri boyutlara taşınıyor. Bu tür projeler, Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda yürütülen eğitim faaliyetlerine çok önemli katkılar sağlıyor. Bu projede bize destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

DETICE projesinin açılış töreni, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın katılımıyla 20 Ocak 2014 tarihinde SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

07/01/2014 – YC
717 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.