Derse Yazılma Duyurusu

Derse Yazılma Duyurusu
12.09.2018
1.752
A+
A-

 

 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERSE YAZILMA DUYURUSU 

(YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER DAHİL)

Lütfen derse yazılma süreci tablosunu incelemeden işlem yapmayınız.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 2018 – 2019 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEME TAKVİMİ VE GENEL AÇIKLAMALAR

LİSANS PROGRAMLARINDAKİ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN DERSE YAZILMA SÜRECİ

ÖN LİSANS PROGRAMLARINDAKİ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN DERSE YAZILMA SÜRECİ TABLOSU

 

DERSE YAZILMA TARİHLERİ

Sakarya Üniversitesi 2018−2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları;

Lisans öğrencileri için 17−18−19 Eylül 2018,

Önlisans öğrencileri için 18−19 Eylül 2018

tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca elektronik ortamdan danışman onayı1 ile yapılacaktır.

Açılmayan seçimlik ders yerine yeni derse yazılma ile ilave derse yazılma işlemleri tüm öğrenciler için 20-21-22 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacaktır.

————————————————————-

Danışmanlık SAÜ YÖNETMELİK MADDE 7 – (1) Her öğrenci için ilgili Bölüm Başkanlığının önerisi ve ilgili kurulun kararı ile öğretim elemanlarından bir danışman belirlenir. (2) Danışman, öğrenciyi izler, eğitim-öğretim ile ilgili sorunlarının çözümünde öğrenciye yardımcı olur. Öğrencinin kayıt yenileme ve derse yazılma, ders ekleme-silme işlemleri, bu Yönetmelik çerçevesinde danışman onayı ile yapılır.

————————————————————————-

Öğrencilerimizin aşağıdaki duyuruyu dikkatlice okuyarak, ders kayıtlarını belirtilen tarihlerde yaptırmaları ve geçerli bir mazeretleri olmadıkça kayıtlarını “mazeretli kayıt” sürecine bırakmamaları olası mağduriyetleri önleme açısından büyük önem taşımaktadır. (“Sistemden kaynaklı” mazeret taleplerinde teknik inceleme yapılacaktır.)

Lisans Programlarımızdaki öğrencilerimiz “Bölüm Seçmeli Dersleri” kayıtları için uygulanacak olan sürece ve takvimine özellikle dikkat etmelidir.

Üniversitemize bu yıl yeni kayıt yaptıran öğrenciler de ara sınıflar gibi SABİS üzerinden online derse yazılma yapacaklardır.

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN NOTLAR

NOT 1: Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileri ders yazılmalarını aynı şekilde SABİS üzerinden yapacaklardır.

NOT 2: Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileri banka işlemlerinde Sakarya Üniversitesi’ni seçerek harç veya diğer ödemelerini yapacaklardır.

DERSE YAZILMA İŞLEMLERİ

 1- Öğrenim Gideri yatırma işlemi

Normal süresindeki birinci öğretim öğrencileri ödeme yapmaz

İkinci öğretim veya uzaktan (karma) öğretim öğrencileri ile normal program süresini geçen birinci öğretim öğrencileri derse yazılma işlemi yapabilmek için 13 Eylül 2018 tarihi itibariyle katkı payı/öğrenim gideri ödemesini yapmalıdır.

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrenciler ile 2018-2019 eğitim-öğretim yılından önce kayıt yaptıran ancak program süresi DIŞINDA öğrenimine devam eden yabancı uyruklu öğrenciler ilan sonundaki tabloda belirtilen kadar öğrenci katkı payı/öğrenim ücretini ücretleri ödeyecektir. Program süresi İÇERİSİNDE yer alanlar ise Türk öğrencilerin ödemiş oldukları kadar öğrenci katkı payı/öğrenim ücretini ödeyeceklerdir.

Eğitim birimlerine göre ödeme miktarlarını görmek için tıklayın.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ MİKTARLARI 

Öğrenim gideri ödemelerini İŞ BANKASI’NIN bütün şube veznelerinden, İş Bankası internet bankacılığı ve İş Bankası ATM’lerinin (sadece hesabı olanlar) üniversite ödemeleri kısmından TC Kimlik Numaraları ile yapabileceklerdir.

Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Tahsilatı Görsel İşlem Sırası İçin Tıklayınız

 

Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptıran öğrencilerimiz, İKİNCİ YÜKSEKÖĞRETİM programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin KENDİLERİ tarafından karşılanacaktır. (Bakanlar Kurulunun 25.08.2015 tarih,29456 sayılı Resmi Gazete Madde 11/3)

 

2-Adım adım Derse yazılma işlemi  

https://sabis.sakarya.edu.tr/tr/Login kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra OBİS bağlantısını tıklayınız.

– Üst menüden Derse Yazılmayı seçiniz.

– Açılan ekranda görülen bulunduğunuz yarıyıl derslerinin tamamına tik koyarak kaydet butonuna basınız.

– Kaydet butonuna bastıktan sonra seçilen dersler menüsünden seçtiğiniz dersleri kontrol ediniz.

– Seçtiğiniz dersler görülmüyor ise işlemi tekrarlayınız.

– Derse Yazılma Ekranına dönerek seçtiğiniz dersleri “Danışman Onayına Gönder” butonunu tıklayıp danışmana onaya gönderiniz.

LİSANS PROGRAMLARINDAKİ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN DERSE YAZILMA SÜRECİ

 

ÖN LİSANS PROGRAMLARINDAKİ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN DERSE YAZILMA SÜRECİ TABLOSU

 

LİSANSÜSTÜ Programlarındaki Öğrencilerimiz ders kayıt tarih ve işlemlerini; ilgili Enstitü sayfalarından takip etmelidirler.

**

Sorularınız için:

Whatsapp İletişim Hattı:

0 544 264 1 728

*Mesai saatleri içinde

 

 

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretlerinin Ödenmesi

 

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğrencileri için Derse Yazılma


1.752 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.