Deprem Kayıt İstasyonu Faaliyete Başladı

Deprem Kayıt İstasyonu Faaliyete Başladı
30.04.2012
1.258
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Deprem Kayıt İstasyonu düzenlenen törenle faaliyete başladı.

SAÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle oluşturulan istasyon, SAÜ’nün Esentepe Kampüsü’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış Törenine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik ve SAÜ Jeofizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen katıldı.

Bu istasyonun, Adapazarı’ndaki ilk deprem istasyonu olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gülen, “Bundan sonra istasyon sayılarını 10-12’ye çıkararak, küçük bir ölçekte Sakarya Üniversitesi networkünü kurmayı planlamaktayız. Bu istasyon çok hassas olarak, sadece Türkiye’de değil dünyada olan büyük depremleri kaydedebilecek hassasiyetteki en modern aletlerle tahsis edilmiş bir istasyon” açıklamasında bulundu.

En büyük hedeflerinin, depremlerin çok daha iyi bilinmesi olduğu açıklamasında bulunan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik ise Erdik, istasyonun depremselliğini açığa çıkartmanın yanında, jeofizikteki genç arkadaşların yetişmesine ve onların bilim adamı olarak yetiştirilmesinde büyük rol oynayacağını vurguladı.

Sakarya’nın bütün bölgelerinde istasyonların kurulacağı müjdesini veren SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya’nın bütün bölgelerinde istasyonlar açarak, bilgi ağını tamamlamak istediklerini söyledi. Açılış töreninin ardından, Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Prof. Dr. Mustafa Erdik ve Prof. Dr. Levent Gülen verilerin aktarıldığı SAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü’nde bulunan, Deprem Kayıt İzleme Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

 

30/04/2012 -YC

 
1.258 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.