Deneyimlerini Paylaştılar

Deneyimlerini Paylaştılar
21.08.2015
657
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknokent’te ‘TÜBİTAK Bilimseler ve Teknik Araştırma Proje Deneyimleri Paylaşma’ konulu bir panel düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknokent Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde, daha önce TÜBİTAK projesi hazırlamış Sakarya TEKNOKENT Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Doç. Dr. Tuncay Ayas, Yrd. Doç. Dr. Sunal Ahmet Parasız, Yrd. Doç. Dr. Cercis İkiel TÜBİTAK projesi hazırlamak isteyen akademisyenlere deneyimlerini paylaştılar. Daha önce TÜBİTAK’tan projesi geçmiş akademisyenler, TÜBİTAK 1001, TÜBİTAK 1005, TÜBİTAK 3501 ve diğer TÜBİTAK projeleri kapsamında yapılan başvurularda dikkat edilmesi gerekenler,  başvuru süreci ve projelerin nitelik kazanması konusunda bilgi verdiler.

Panelin açılışında konuşan Prof. Dr. Tahsin Engin, “Bugün burada sizinle TÜBİTAK’tan projesi geçmiş arkadaşlarımız ile birlikte sizinle deneyimlerimizi paylaşacağız. TÜBİTAK projesi hazırlamak bir akademisyen için kayda değer önemli bir puantajdır çünkü Türkiye’de üst çıtayı TÜBİTAK belirlemektedir. Başvuru sırasında projeyi hazırlayan akademisyen kafasında oluşturduğu temennilerden oluşan projeyi TÜBİTAK’a sunmamalı, TÜBİTAK’ın istediği ve yönlendirdiği tarzda proje sunulmalı” dedi.

Sakarya Üniversitesi yönetim kurulunda alınan kararla, TÜBİTAK projesi hazırlamış akademisyenlerin, proje hazırlayacak akademisyenlere mentörlük yaparak TÜBİTAK’ın verdiği bütçenin yüzde 15’i kadar Sakarya Üniversitesi’nden destek alabileceği söyleyen Prof. Dr. Engin, “Burada ki amaç sinerji oluşturmak ve akademisyenler olarak kaynaşmayı sağlamaktır. Bu karar ile Sakarya Üniversitesi hem projesi geçmiş akademisyene ek bütçe sağlıyor, hem de proje hazırlığındaki akademisyenlere yardım fırsatı sağlıyor” diye konuştu.

20.08.2015 – MA


657 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.