Demoday’16 ve Anadolu Birliği Konsorsiyum Lansmanı

Demoday’16 ve Anadolu Birliği Konsorsiyum Lansmanı
22.04.2016
742
A+
A-

Girişimcilerin ürünlerini ve projelerini paylaşacağı, yatırımcıların da kaynak ayıracağı sosyal paylaşım ağı “DemoDay’16” Lansmanı ile KOSGEB Uluslararası Kuluçka Merkezi Destekleme Programı için oluşturulan “Anadolu Birliği Konsorsiyum” lansmanı TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK) TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde yapıldı.

Toplantıya TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, MARTEK Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, STK temsilcileri, sanayici ve girişimciler katıldı.

“Girişime yatırım, geleceğe yatırım” sloganıyla yola çıkan DemoDay’16 lansmanı, TÜBİTAK Marmara Teknokent koordinasyonunda, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteği ve birçok öncü kurumun işbirliğiyle gerçekleştirildi. Lansmanda, DemoDay platformuna nasıl üye olunacağı, girişimci ve yatırımcıların ne şekilde bir araya geleceği, bundan sonra nasıl bir süreç izleneceği konuları ele alındı.

Web tabanlı yazılım

DemoDay organizasyonu ile birçok teknoloji odaklı girişim yatırımcı ile buluşma imkânı yakalayacak. Ayrıca çalışmaların bir diğer önemli çıktısı da 365 gün 7/24 çalışacak web tabanlı bir yazılım olacak. Bu yazılım sayesinde girişimciler ve yatırımcılar sisteme kayıt olarak birbirleriyle sürekli iletişime geçebilecekler. DemoDay ile Türkiye’nin milli entelektüel sermayesi, milli olarak kalmaya devam edecek.

DemoDay organizasyonuna katılacak olan tüm yatırımcı ve girişimciler, öncelikle internet sitesi üzerinden kayıt yaptıracak. Online kayıt işlemlerini tamamlayan girişimci ve yatırımcılar sisteme giriş yaparak proje ve yatırım bilgilerini TÜBİTAK Marmara Teknokent tarafından incelenebilmesi için onaya gönderecek. Onaylanan girişimci ve yatırımcılar web yazılım portalında yüz yüze görüşme imkânı yakalayabilecek.

DemoDay nedir?

DemoDay, Türkiye’nin en yenilikçi, yaratıcı, başarılı ve geleceği parlak girişimcilerini seçen, seçilen bu başarılı girişimcileri yeni değer ve fırsatlar yaratan yatırımcılarla buluşturmayı hedefleyen bir platform.  Bu platformla Türkiye’de ilk defa TÜBİTAK Marmara Teknokent liderliğinde platform ortaklarıyla birlikte yeni iş ortaklıkları ile yüksek getirileri hedefleyen Türkiye’nin en başarılı ve büyüme potansiyeli yüksek girişimcileri yatırımcılarla buluşturacak. Ayrıca bu girişimcilerin büyüme ve girişim sermayesi yatırımları almaları sağlanacak.

2016 yılında gerçekleştirilecek Demo Day’16 etkinliği, Türkiye’nin en önemli sanayi ve teknoloji bölgelerinden biri olan Doğu Marmara Bölgesi’ndeki teknokentler, sanayi ve ticaret odaları, TTO’lar, Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğiyle geniş tabanlı bir organizasyon yapısı oluşturularak hayata geçirilecek.

Uluslararası Kuluçka Merkezi ile Girişimciler ABD’de

KOSGEB bu yıl itibari ile destek programlarının arasına bir yenisini daha ekledi.

Uluslararası Kuluçka Merkezi ile Hızlandırıcı Programı adı altında açılan çağrıya 16 teknokent bir araya gelerek başvuru yaptı.

Anadolu Birliği Konsorsiyumu adı altından kurulan birlikte Sakarya Teknokent, Marmara Teknokent, DEPARK, Hacettepe TTM, İstanbul Üniversitesi, Teknopark İzmir, Teknopark İstanbul, ULUTEK, Kocaeli, Pamukkale, GOSB, Mersin, Düzce, Van 100. Yıl, Celal Bayar ve Namık Kemal Üniversitesi Teknopark’ı yer alıyor.

Amerika’da kurulacak olan kuluçka merkezi ile Türkiye’de bulunan firmalar uluslararası ticaret alanında gelişim sağlayacaktır. Girişimcilerin, dış piyasaya açılması için öncülük edecek bu birlik Sakarya’ya değer katacaktır.

22.04.2016 – YC
742 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.