Dekanlar Sakarya’da Toplanacak

Dekanlar Sakarya’da Toplanacak
03.01.2017
1.346
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi, Akreditasyon Bilgilendirme Toplantısı’na ev sahipliği yapacak.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi, 2014 başından beri üyesi oldukları AACSB ile ortaklaşa olarak düzenlenecek Akreditasyon Bilgilendirme Toplantısı’na ev sahipliği yapacak. YÖK Kalite Kurulu’nun da dahil olduğu toplantıya Türkiye’deki ilgili tüm dekanların davet edildi.

Toplantıda Türkiye’deki 50 devlet ve vakıf üniversitesinin işletme fakültesi dekanları başta olmak üzere tüm iktisadi ve idari bilimler fakültesi dekanları ile bünyesinde işletme, yönetim, muhasebe vb. bölüm veya programlar bulunduran tüm fakültelerin rektör, rektör yardımcısı, dekan, dekan yardımcısı, müdür, bölüm başkanı ve akreditasyon sorumlularından oluşan yüze yakın akademisyen etkinliğe katılacak.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Organizasyonun, katılımcıların çoğunluğunu dekanların oluşturması sebebiyle Türkiye’deki ilgili fakültelerin şu zamana kadarki en geniş katılımlı dekanlar toplantısına dönüşmüş olması, eğitim ve akreditasyon konusunda yeni işbirliklerinin de ufukta olduğunu gösteriyor. Akreditasyon, Türk yükseköğretiminin gündeminde önemi giderek artan bir konudur. Birçok yükseköğretim kurumunun uzun süredir bu tartışma ve çabaların içinde olduğu görülmektedir. Konuyu gündemine alanların sayısı her geçen gün artmaktadır. YÖK de bu konudaki teşvik edici uygulamalarıyla akreditasyona dikkat çekmekte ve önem verdiğini göstermektedir” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi’nin tüm programlarda akredite olmayı hedeflediğini belirten Prof. Dr. Can, “SAÜ, bugüne kadar akredite olan yaklaşık elli programı ile Türkiye’deki en fazla akredite olmuş üniversitelerin başında geliyor. Üniversitenin neredeyse tüm fakültelerinde yoğun biçimde akreditasyon çalışmaları yürütülmektedir. İşletme Fakültesi de üniversitenin bu kurumsal hedefine ulaşmak için gereken adımları paydaşlarının desteğiyle sürekli atmaktadır. Fakülte devam eden akreditasyon yolculuğunda, Akreditasyon Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Tunahan’ın gayret ve aracılığıyla benzer süreçlerdeki okullara destek vermeye ve tecrübelerini paylaşmaya devam ediyor. 5 Ocak’ta yapılacak toplantı da bu kapsamda yapılan bir dizi etkinlikten birisidir” dedi.

İşletme, yönetim ve muhasebe alanında faaliyet gösteren AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business – İleri İşletme Fakülteleri Birliği), merkezi Amerika’da bulunan ve dünyanın en iyi üniversitelerinin akredite olduğu ve aynı zamanda dünyanın en eski akreditasyon kurumu olarak biliniyor. Türkiye’de şimdiye kadar Sakarya Üniversitesi’nin de aralarında olduğu 10 üniversite AACSB üyeliğine kabul edilirken, yalnızca 3 üniversite akredite olmuştur.

YÖK Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Uzun’un katılımı ile 5 Ocak 2017 tarihinde Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek toplantıda, AACSB’nin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Tim Mescon, fakültelerin AACSB’ye üye olma süreçleri ve akreditasyonun katkılarına yönelik bir sunum gerçekleştirecek.

Etkinlikte, İstanbul Üniversitesi’nin İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Pekdemir ve Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi AACSB mentörü Prof. Dr. M. Madi süreçteki tecrübelerini paylaşacak.

Programın sonunda ise, akreditasyon bağlamında okullar arasında olası işbirlikleri konusunda katılımcılarla birlikte bir değerlendirme toplantısı yapılacak.

03.12.2017 – YC
1.346 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.