Değerler Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı Açıldı

Değerler Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı Açıldı
21.05.2014
836
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Türkiye’de ilk olarak ‘Değerler Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı’nı başlattı. 

SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılan program, 2005 yılından bu yana verilen ‘değerler eğitimi’ dersi için yetkin eğitimciler yetiştirmeyi hedefliyor.

Dünyada örnekleri olmasına rağmen ülkemizde ilk defa Sakarya Üniversitesi’nde açılan ‘Değerler Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı’na en az üç yıl tecrübesi olan tüm öğretmenler başvurabilecek.

Program Başkanı Doç. Dr. Sevgi Coşkun, ilk olmanın heyecan verici olmasının yanında korkutucu bir yanının da olduğunu, ilklerin her zaman eksikliklerinin olabileceği, dolayısıyla programlarında görülecek eksikliklerin hoşgörüyle karşılanmasını beklediğini söyledi. Coşkun, eksiksiz bir program olması için gerekenlerin yapılacağını sözlerine ekledi. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Güleç ise disiplinler arası programların açılmasına üniversite olarak öncelik verdiklerini ve bu konuda girişimlerde bulunması için arkadaşlarını teşvik ettiğini söyledi.

Değerler Eğitimi programında ders verecek öğretim üyelerinin bu konuda çalışmaları olduğunu dile getiren Güleç, ilk defa açılacak olan bu programa çok sayıda başvuru beklediklerini ve programın bir boşluğu dolduracağını söyledi.

Başta ABD olmak üzere tüm dünya ülkelerinde ayrı bir özen gösterilen ‘değer eğitimi’, dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemizde, 2005 yılından itibaren  düzenlenen programlarda her ders ve sınıf düzeyinde yer almaya başladı.  Ancak okullarda değer eğitimi etkinliklerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesini olanaklı kılacak yetkinlikte eğitim almış öğretmenlerin eksikliği, pratikte bu dersin uygulanmasını yetersiz kıldı. Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Bölümü’nde açılan ‘Değerler Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı’nın bu eksiği kapatması bekleniyor.

21/05/2014 – HM

 
836 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.