Cumhurbaşkanı Sakarya Üniversitesi Binalarının Açılışını Yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da hayata geçirilen yatırımların açılışı için 16 Mart’ta Sakarya’ya geliyor.

Cumhurbaşkanı Sakarya Üniversitesi Binalarının Açılışını Yapacak
14.03.2017
691
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da hayata geçirilen yatırımların açılışı için 16 Mart’ta Sakarya’ya geliyor.

Sakarya Demokrasi Meydanı’nda yapılacak toplu açılış töreninde, Sakarya Üniversitesi’nde  bu yıl tamamlanan toplam 35 milyon lira bedelli yatırımların da açılışı yapılacak.

Bu kapsamda Enerji-Mekanik ve Otomotiv Laboratuvarı, İşletme Fakültesi C1 Blok İkmal binası, Teknokent A.Ş. C1 Blok Kuluçka Merkez ile Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışı yapılacak.

Sakarya Üniversitesi Hızla Yükseliyor

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, açılacak binalar ile birlikte Sakarya Üniversitesi’nin araştırma alanlarının iki katına çıkacağını belirterek şunları söyledi:

“Hem öğrencilere, hem akademisyenlere hem de sanayicilere hizmet verecek olan laboratuvarlarla birlikte üniversitemizin bilimsel yayın, proje ve patent gibi araştırma faaliyetlerinde artış olacak. Üniversitemiz, bilim ve araştırma endekslerinde daha üst sıralara çıkacaktır. Bilindiği gibi üniversitemiz bu alanlarda yapılan dış değerlendirmelerde ve sıralamalarda son beş yılda çok önemli ilerleme kaydetmiş bulunuyor. Yayın atıf, patent ve proje sayılarında Sakarya Üniversitesi  140 üniversite arasında 70’inci sıralarda iken, hızla yükselerek bugün 180 üniversite arasında 15-25 bandına üst sıralarda yerini almış, bu alanda en fazla yükselme kaydeden üniversite olmuştur.”

Dünya standartlarında eğitim

Sakarya Üniversitesi uluslararasılaşmaya önem veren bir üniversite olduğuna dikkat çeken Rektör Elmas, “Eğitim ve öğretimimizde uluslararası standartlara ulaşmış durumdayız. Bunu sadece bir söz olarak söylemiyoruz. Dünyada geçerli denetim kurumları tarafından programlarımız akredite ediliyor. Sakarya Üniversitesi Türkiye’de en çok akredite olmuş programa sahip üniversite durumunda. Bu, bizim dünya standartlarında eğitim verdiğimizin ispatı” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi’nin Türkiye’de Avrupa kalite ödülü alan ilk ve tek üniversite olduğunu anımsatan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sakarya Üniversitesi kalite süreçleri ve yönetim modeli ile çeşitli değerlendirmelerde, her yıl ulusal ve uluslararası ödüller almaktadır. Sakarya Üniversitesi bu başarıya ‘vizyoner liderlik’ esasına dayanan bilişim altyapısı ile desteklenen basit şeffaf, hedef ve sonuç odaklı modeli ile ulaşmıştır. Modelin merkezinde vizyoner liderlik yer almaktadır. Bu model yönetsel anlamda başarının anahtarıdır.”

Vizyoner liderlik şart

Türkiye’nin büyük hedefleri olan bir ülke olduğunu kaydeden Rektör Elmas, bu hedeflere ulaşmada istikrar ve vizyoner liderliğin şart olduğuna dikkat çekti. Rektör Elmas, “Geçtiğimiz on yıla baktığımızda, hedeflerimizin de giderek büyüdüğünü görüyoruz. Eğitimden sağlığa, iç politikadan dış politikaya birçok alanda olumlu sonuçlanan hamleler yapıldı. Türkiye,‘Halk için hizmet, Hak için hizmet’ anlayışı ile geldiği bu noktadan bir üst aşamaya çıkmak için elinden geleni yapıyor. Türkiye’nin artık bu noktada yeni bir paradigmaya, yeni bir sisteme ihtiyacı var. İstikrarlı bir büyüme ve gelişme için vizyoner liderlik şart” ifadelerini kullandı.

Omurgası sağlam gençler yetiştirmek boynumuzun borcu

Türkiye’nin 2023 vizyonu ve hedefleri doğrultusunda, Sakarya Üniversitesi olarak üstlerine düşen her türlü projenin içerisinde yer almak için hazır olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Ülkemizin 2023 vizyonu ve hedeflerinden sapmadan birlik ve bütünlük içinde daha güzel günlere erişeceğine inancım tamdır. Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek kadroları yetiştiren eğitim kurumları olarak bugün sorumluluklarımız dünden daha ağırdır. Değerlerine bağlı, omurgası sağlam, aklını satmamış analitik düşünen gençler yetiştirmek boynumuzun borcudur” diye konuştu.

14/03/2017 – YC/HAY
691 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.