CSO Sakarya Üniversitesi’nde Konser Verdi

CSO Sakarya Üniversitesi’nde Konser Verdi
25.11.2014
928
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) “Kampüste Senfonik Akşamlar” turnesinin ilk konserini Sakarya Üniversitesi’nde verdi.

Doğuş Grubu’nun ana sponsorluğunda bu yıl 5’incisi düzenlenen turnenin birinci adımı, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.  Orkestra şefliğini Rengim Gökmen’in yaptığı ve tenor olarak Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ile Aykut Çınar’ın yer aldığı konser, müzikseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Kampüste Senfonik Akşamlar projesinin Türkiye genelinde büyük ilgi gördüğünü belirten Rengim Gökmen, proje kapsamında CSO’nun bugüne kadar gitmediği Anadolu’daki illere giderek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi hedeflediklerini söyledi. Türkiye’nin ve hatta dünyanın en eski orkestralarından sayılabilecek CSO aracılığıyla üniversite gençlerinin klasik müzikle buluşmasının sağlanacağını ifade eden Gökmen, CSO’nun 5 yılda 19 şehir gezerek 20 bini aşkın insana klasik müzik dinlettiğini ve bu sefer ilk adım olarak Sakarya’dan başladıklarını aktardı.

Atatürk’ün 1924 yılında Ankara’ya taşıdığı CSO’ya çok önemli bir misyon yüklediğine dikkat çeken Gökmen, “O günden beri hem yurt içi hem de yurt dışında bu saygın müzik topluluğu ülkemizi temsil ediyor ve dünyanın en nitelikli müzik yapıtlarını en gelişmiş müzik türüyle Türk toplumunu buluşturuyor” ifadelerini kullandı.

CSO’nun ünlü tenorlarının dünya klasiklerinden, yerel ezgilerin senfonik uyarlamalarına uzanan geniş bir program sunduğu turne kapsamında, 25 Kasım’da Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde, 27 Kasım’da Bartın Üniversitesi’nde, 28 Kasım’da Sinop Üniversitesi’nde, 29 Kasım’da ise Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde ücretsiz konserler düzenlenecek.

25/11/2014 – ST


928 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.