Çözüm Üretme Teknikleri

Çözüm Üretme Teknikleri
20.10.2016
460
A+
A-

Akademik eğitimin yanı sıra öğrencilerin yaşam becerilerini de geliştirerek yetkin bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, deneysel öğrenme esasına dayanan “Problem Çözme Teknikleri” eğitimini gerçekleştirdi.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ADAPTTO)’da da proje uzmanı olarak çalışan Avrupa Konseyi eğitmeni Cihan Kılıç’ın görev aldığı eğitimde, öğrencilerin yoğun katılımı ve ilgisi, gelecek uygulamalar için önemli bir temel oluşturdu.

19 Ekim tarihinde Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen “Problem Çözüm Teknikleri” konulu eğitim, çeşitli bölümlerden yaklaşık 40 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Eğitim çerçevesinde öğrencilerin etkin bir çalışma süreci oluşturması amaçlanarak, katılımcıların sürdürülebilir çözüm üretmelerini olası kılacak bilgi ve araçlar sunuldu.

Modern eğitim anlayışı gereği, öğrencilerini her alanda desteklemeyi ve okul sonrası hayata hazır, yetkin bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, sunmuş olduğu bu anlayış çerçevesinde “Problem Çözme Teknikleri” eğitimi düzenlendi.

Eğitime katılan öğrenciler hem problem çözüm teknikleri hakkında yetkinlik kazanmış hem de bu yetkinliklerini proje oluşturma kültürü ile ilişkilendirebilme fikrine sahip oldu. Düzenlenmiş olan etkinliğin başarısı ve değerlendirme formları çerçevesinde alınan olumlu geri dönüşler neticesinde eğitim serisinin devamının gerçekleştirilmesi planlanıyor.


460 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.