Çocuk İstismarcıları En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı

Çocuk İstismarcıları En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı
27.02.2018
2.025
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hukuk Mizan Öğrenci Topluluğu tarafından “Meslekten Hikmete” adlı bir söyleşi düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen etkinlikte Sakarya Hakimi Tarık Bingöl ve Arabulucu Avukat Ali Asım Aksoy, öğrencilerle bir araya geldi. Bingöl, öğrencilere mesleki deneyimlerini, Türk Hukuk sistemini, Avukat Ali Asım Aksoy ise arabuluculuk mesleğini anlattı.

Bingöl, “Hukukçu, hukuka inanan, onu uygulayan, Hakk’a inanan, güç karşısında eğilmeyen ve mutlak adaleti kullanmaya çalışan insandır. Adalet ise tek kelimeyle empatidir” dedi. Son dönemlerde yaşanan çocuk istismarı olaylarından dolayı rahatsızlığını dile getiren Bingöl, “Bunlar tekerrür eden suçlardır. Bu suçların en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor” dedi.

Beş yıllık deneyim gerekir

Arabuluculuk hakkında öğrencilere bilgi veren Avukat Aksoy, “Arabuluculuk, bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir. Aralarında davaya konu olmuş uyuşmazlık olan kişilerin meseleyi bir arabulucu eşliğinde karşılıklı olarak müzakere ederek çözüme kavuşturdukları bir süreçtir. Arabulucu ise hukuk fakültesi mezunu, mesleğinde en az beş yıllık deneyime sahip olan, arabuluculuk iletişim ve görüşme teknikleri konularında eğitim almış kişidir” diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Yrd. Doç. Dr. İsmail Gündoğdu, Bingöl’e hediye takdim etti.

27/02/2018 – MA

 
2.025 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.