Çeviribilim Tanışma Toplantısı Yapıldı

Çeviribilim Tanışma Toplantısı Yapıldı
05.10.2017
1.421
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Karşılaştırmalı Çeviri ve Okuma Topluluğu (KAÇOT) tarafından bir tanışma toplantısı düzenlendi.

Topluluğun içeriğinin Çeviribilim bölümü birinci ve ikinci sınıf öğrencilere tanıtıldığı toplantıya Çeviribilim bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Aysel Nursen Durdağı da katıldı.

KAÇOT yeni üyelerine tanıtıldı

Topluluğun kurucularından olan Çeviribilim öğrencisi Taha Sezer ve Kevser Bayram, KAÇOT’un kurulma serüvenini ve topluluğun amaçlarını öğrencilerle paylaştı. Kültür, dil, eğitim ve araştırma projeleri tasarlayarak çalışmaları yürütmeyi ve desteklemeyi amaçladıklarını aktaran Taha Sezer, İstanbul ve Ankara’daki kültür enstitüleri ile temasa geçmeyi ve etkinliklerle koordineli çalışmak istediklerini söyledi. Sezer, “Öğrencilerin isteklerine göre etkinliklerimiz belirlenecek. En büyük kaynak insan. Eğer katılım olmazsa sürdürülebilirlik ortadan kalkar” dedi.

Toplulukta dayatma yok

Çeviribilim bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Aysel Nursen Durdağı ise topluluğun öğrenci odaklı olarak kalmayıp, gerçekten öğrenciyi birey olarak geliştirmeye yönelik bir amaç taşıdığını söyledi. Yrd.Doç.Dr. Durdağı, öğrencilere şu tavsiyeleri verdi: “Ben ne biliyorum? Ne yapabilirim? Hangi yetilerim var? İnsan ilişkilerinde ne durumdayım? Grup çalışması yapabilir miyim? Organizasyon işinden anlar mıyım? gibi soruları kendinize sormanız gerekir. Etrafınızda bütün hayatınız boyunca hep sevdiğiniz insanlar olmayacak. İlla ki kimyanızın uyuşmadığı insanlarla bir arada olacaksınız. Peki, kendinizi nasıl kontrol altına alabileceksiniz. Bir çeviri kulübünde böyle şeylerin nasıl yeri olabilir derseniz, her türden insan bu kulübe geliyor. Kimi okumayı, kimi yazmayı, kimi paylaşmayı, kimi organize etmeyi seviyor. Hepsi bir aradalar. Ama illa ki içlerinden biri birini sevmiyor. Etkinliğin içinde de yer almak istiyor. Karşıdakini anlamayı ya da kendini kontrol etmeyi öğreniyor. Dayatma tekniğiyle yürümeyen bir topluluk bu. Çeviri gerçekten çok önemli bir meslek. Birçok insanın bu mesleğin önemi ve derinliği hakkında fikri dahi yok. Üniversitede bütün ipleri elinize almanız, kendi kendinizi disipline etmeniz lazım. Şimdiden ilerde ne yapacağınızı şekillendirmeniz lazım. KAÇOT tüm bu anlattıklarımda size yardımcı olacak bir topluluk.”

04/10/2017 – GP


1.421 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.