Çeşitli Birimlere Atama Yapıldı

Çeşitli Birimlere Atama Yapıldı
29.05.2013
1.082
A+
A-

Sakarya Üniversitesi bünyesinde bulunan çeşitli birimlere Dekan, Müdür ve Başkan atamaları yapıldı.

Sakarya Üniversitesi bünyesinde bulunan çeşitli birimlere atamalar yapıldı. Yeni yapılan atamalara göre, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. İbrahim Özsert, Teknoloji Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’ne Doç. Dr. Metin Timuçin, Kaynarca Uygulamalı Bilimler  Yüksekokulu Müdürlüğü’ne Doç. Dr. Mahmut Bilen, Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Güney, Kaynarca Seyfettin Selim Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne ise Doç. Dr. İmdat Taymaz atandı.

Prof. Dr. İbrahim Özsert

Prof. Dr. İbrahim Özsert, 1979 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi K.T. Makina bölümünden Yüksek Mühendis olarak mezun olmuş, doktorasını tarım makinaları alanında aynı Üniversitede1984 yılında tamamlamıştır. Atatürk Üniversitesinde 1987 yılında Yardımcı Doçent, 1992 yılında Doçent olan Prof. Dr. İbrahim Özsert, 1998 yılında Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü’nde Profesör olarak göreve başlamış ve halen Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Atatürk Üniversitesinde Bilim Kurulu üyeliği ile Fakülte ve Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunan Prof. Dr. İbrahim Özsert, Sakarya Üniversitesi FBE Yönetim Kurulu üyelikleri, etik kurulu üyeliği, Senato üyeliği, Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyon Üyeliği ile bir dönem MEYOK Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuştur. SAÜ Teknik Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na ilk olarak 2010 yılında atanan Prof. Dr. İbrahim Özsert, bu görevi yeni dönemde de sürdürmektedir. Prof. Dr. İbrahim Özsert, 14 uluslararası hakemli dergide yayınlanmış makale ile birlikte toplam 68 yayına sahip olup 6 yüksek lisans, 5 doktora tez danışmanlığı ile 6 projede yürütücü olmak üzere toplam 12 araştırma fonu, TÜBİTAK, DPT projesinde görev almıştır.

Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık

1969’da Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde doğan Mehmet Sarıbıyık, 1985 yılında Adana İsmet İnönü İnşaat Teknik Lisesi’nden mezun oldu. 1990 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümü’nü bitirdi. 1990-1993 yılları arasında Eskişehir- Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yaptı.

Lisansüstü eğitimini YÖK bursu ile Sakarya Üniversitesi adına İngiltere’de tamamlayan Mehmet Sarıbıyık, 1996 yılında Newcastle Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde Yüksek Lisans’ını, 2001 yılında aynı üniversitenin İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Doktora çalışmasını tamamladı.

2001 yılında Sakarya Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak atandı. 2003 yılında Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümü’nde Yardımcı Doçent, 2007 yılında Doçent oldu.  2004-2011 yılları arasında Teknik Eğitim Fakültesi, 2008-2011 yılları arasında Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2011 yılında Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne Doç. Dr. olarak atanan Mehmet Sarıbıyık, 2013 yılında aynı fakültede Profesör oldu.  2011 yılında Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü görevlerine atanan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık; Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında “nitelikli işgücü yetiştirmek” için 3+1 Eğitim Modeli’nin oluşturulması ve uygulanması konularında çalışmalar yaparak “Üniversite-İş dünyası İşbirliği”ne öncülük etti.

Akademik olarak çok sayıda ulusal ve uluslararası yayına ve bilimsel projelere sahip olan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık evli ve üç çocuk babasıdır.

Doç. Dr. Metin Timuçin

İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında tamamladığı lisans eğitiminin ardından, Selçuk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında 1992–1996 yılları arasında Araştırma görevlisi olarak çalıştı. Girdiği Yurt Dışı Bursluluk Sınavını kazanarak,  1416 sayılı MEB kanunu uyarınca İngiltere Nottingham Üniversitesi’nde Master ve Doktora çalışmalarını tamamladı. Yurt dışı eğitim bursu karşılığı olarak zorunlu hizmetini yapmak üzere Sakarya Üniversitesi`ne 2001 yılında Yardımcı Doçent olarak atandı. Zorunlu hizmeti süresince çeşitli program yenileme ve geliştirme süreçlerinde aktif rol aldı, bu çabaların sonucu ve en belirgini olarak yürütücülüğünü yaptığı proje ile Yabancı Diller Bölümü “Yaratıcı ve Yenilikçi” uygulamalara verilen “2009 Avrupa Dil Ödülünü” aldı. Sakarya Üniversitesi’nde değişik idari görevler de üstlenen Doç. Dr. Metin Timuçin, 2002 yılından beri Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Doç. Dr. Mahmut Bilen

Doç. Dr. Mahmut Bilen, 1969 yılında Ceyhan- Adana’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Adana’da tamamladı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümünde mezun oldu. 2002 yılında Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde İktisat Anabilim Dalında tamamladı. 1993 yılında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümüne Arş. Gör. olarak başladı. 2002 yılında aynı bölümde Yardımcı Doçent oldu. 2011 yılında Doçent olan Mahmut Bilen son iki yıl Avrupa Birliği Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi Müdürü olarak görev yaptı. Bir kız çocuğu babası olan Mahmut Bilen Kaynarca Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna müdür olarak atanmıştır. İktisat konusunda çok sayıda makale ve eseri bulunmaktadır.

Doç. Dr. İmdat Taymaz

İlk-orta lise eğitimini Sakarya’da tamamladı. Lisans derecesini Makine Mühendisliğinde, Lisans Üstü derecesini Makine Mühendisliği/Enerji programında İTÜ’den aldı. 1984-1995 yıllarında Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde Araştırma görevlisi olarak görev yaptı.1996-2001 yılları arasında Akyazı MYO’da Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.2001 yılında Makine Mühendisliği alanında doktora derecesi aldı. 2010 yılında Makine Mühendisliği alanında Doçent oldu.2001-2012 yılları arası Makine Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu süre içerisinde Makine Mühendisliği bölümünde kalite çalışmaları, Müdek Akreditasyonu ve Erasmus programının başlatılmasına ve akreditasyonların alınmasına öncülük etti. Çok sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirdi. Çalışma konuları arasında Enerji Teknolojileri(Alternatif Yakıtlar, Yakıt Hücreleri, Kojenerasyon sistemleri ),Taşıtlarda Yeni Teknolojiler ve Isı Transferi bulunmaktadır. Çok sayıda uluslararası ve ulusal kongre ve sempozyuma katılmış olup çalışma konularında bildiriler sunmuştur. SCI ve diğer uluslararası indekslerce taranan dergilerde çok sayıda makalesi yayınlanmış olup, halen bu dergilerde editörlük/hakemlik yapmaktadır. İngilizce bilmektedir.

Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Güney

1949’da Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinde doğan Yılmaz Güney, 1973 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü ve Ankara Yüksek Öğretmen Okulunu bitirdi. 1973-1976 yılları arasında Mut/İçel Lisesi’nde ve 1976-1977 yılları arasında Edirne Eğitim Enstitüsü’nde Fizik Öğretmenliği yaptı.

1977-1982 yılları arasında Sakarya DMM Akademisi’nde Araştırma Görevliliği yapan Güney, 1982-1992 yılları arasında İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi’nde, 1992- 1994 yılları arasında SAÜ Mühendislik Fakültesinde Öğretim Görevliliği yaptı.  Yılmaz Güney Doktora çalışmasını İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı.  1994 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Güney, 2013 yılında Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevine atandı.

Yılmaz Güney evli ve 4 çocuk babasıdır.

29/05/2013 – YC


1.082 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.