Çarşambayı Girişimci Aldı

Çarşambayı Girişimci Aldı
19.11.2014
655
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi, Global Girişimcilik Haftası dolayısıyla “Çarşambayı Girişimci Aldı” isimli bir etkinlik düzenledi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe fongogo.com Pazarlama ve Projeler Sorumlusu Duygu Tarhan ile SineMasal Açık Hava Sinema Festivali proje tasarımcısı ve festival yöneticisi Enes Kaya katıldı.

Dünyada son bir kaç yıldır gelişen ve gittikçe de ilgi gören yeni bir finansal kaynak sistemi kitlesel fonlama (crowdfunding) alanında hizmet veren ‘fongogo.com’ sitesinin Pazarlama ve Projeler Yöneticisi Duygu Tarhan, kitlesel fonlamanın ne olduğu ve sistemin Türkiye’de nasıl işlediği konularında öğrencileri bilgilendirdi. Kitlesel fonlama sisteminin bir fikrin ya da projenin kitlelerin desteğiyle hayata geçirilmesi anlamına geldiğini ve dünyada çok farklı versiyonları olduğunu dile getiren Tarhan, “Sistem ile yakın çevrenizi ve ağınızı kullanarak sizi tanımayan insanlara fikrinizi ve projenizi ulaştırıyorsunuz. Onlar da size fon desteğinde bulunuyorlar. Bu sayede kitleleri kullanarak fikrinizi ve projenizi hayata geçirmiş oluyorsunuz” dedi. Küresel çapta 2013 yılında 5 milyar dolarlık kapasiteye sahip olan kitlesel fonlamanın 2014 yılında 9 milyar dolara ulaşacağının tahmin edildiğini belirten Tarhan,  dünyada aktif olarak işleyen 10 tane kitlesel fonlama platformu bulunduğunu aktardı. Kitlesel fonlama sisteminin sermaye ve fonlara ulaşamama, zamanı tüketme, pahalı pazar araştırmaları, sınırlı pazar bilgisi ve şeffaflığı yakalayamama gibi sorunlara çözüm getirdiğini anlatan Tarhan, sistemin fikir sahibi girişimci ile hedef kitleyi kolay bir şekilde bir araya getirdiğine ve daha fazla girişimci fikrin hayata geçirilmesinin sağlandığına dikkat çekti.

SineMasal Açık Hava Sinema Festivali proje tasarımcısı ve festival yöneticisi Enes Kaya, şehirdeki birçok sosyal aktivitenin köylerde olmamasının kendisine fikir verdiğini ve bu nedenle kırsal bölgelere yönelik bir açık hava sinema festivali fikrini hayata geçirmeye karar verdiğini anlattı. Kaya, SineMasal projesinin kuruluşu, hazırlık aşamaları ve bu kapsamda yaptıkları etkinlikler hakkında katılımcı öğrencileri bilgilendirdi.

19/11/2014 – ST


655 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.