Çanakkale Ruhu Sapanca’da Yaşatıldı

Çanakkale Ruhu Sapanca’da Yaşatıldı
17.03.2016
756
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, 14 Mayıs 2016 tarihinde “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri” anma programı düzenledi.

Sapanca Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak tarihçi yazar Mustafa Turan katıldı. Turan, konuşmasında Sapanca halkına ve öğrencilere duygulu anlar yaşatırken, programda Çanakkale Zaferi’nin önemi vurgulandı.

Mustafa Turan’ın kendine has anlatımı ve videolar eşliğinde verdiği konferans, sosyolojik ve psikolojik etkileri ile Çanakkale Zaferi’nin ruhunu dinleyicilere yaşattı. Sapancalı gazilerin de iştirak ettiği ve bir saat süren konferans sonrasında yazar Mustafa Turan, “Destanlaşan Çanakkale” isimli kitabını katılımcılara imzaladı. Turan, programın düzenlenmesine katkı sağlayan Sapanca Belediyesi’ne, Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Programı öğretim görevlilerine ve öğrencilere teşekkürlerini sundu.

Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, “Mustafa Turan o günlere bizi tekrar götürüp unutmamamız gereken şeyleri hatırlattı. Bunlardan dersler çıkarılması gerekiyor” dedi. Prof. Dr. Mehmet Özen, konuşmasının ardında Turan’a teşekkür belgesi takdim etti.

Programa Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz, Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Bahadır Aslan, Sapanca Müftüsü Orhan Örnek, Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yakup Köseoğlu, Yüksekokul öğretim görevlileri Servet Sezgin, Serpil Çiğdem, Recep Özkır ve Bülent Dizman, öğrenciler ile çok sayıda Sapancalı katıldı. Gece, yazar Mustafa Turan’ın okurlarla buluşması ve kitaplarını imzalaması ile sona erdi.

17-03-2016 / ST


756 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.