Bu Defile Başka

Bu Defile Başka
11.05.2014
1.270
A+
A-

Eğitim Fakültesi öğrencileri atık malzemelerden üretilen giysilerin sergilendiği bir defile düzenlediler. 

SAÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri ile Arka Plan Sanat Galerisi işbirliği ile “LİBAP Hayatı Kirletme-Çevreyi Koru” projesi kapsamında atık malzemeler defilesi izleyenleri büyüledi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri “Hayatı Kirletme – Çevreyi Koru” adlı proje kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Lisans Bilimsel Araştırma Projesi (LİBAP) kapsamında gerçekleşen programda atık malzemelerden defile düzenlendi. Arka Plan Sanat Galerisi’nin işbirliği ile düzenlenen etkinlikte çevrenin korunmasının önemine değinildi. Defilede birbirinden ilginç kıyafetler dikkat çekti.

Arka Plan Sanat Galerisi’nden Resim Eğitmeni Fatoş Çelebi ve Piyanist Elif Kendik etkinlikte yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi. Çelebi ve Kendik, “Doğaya zararlı ürünler kullanılıyor birçok alanda. Bugün burada bunların yanlış olduğunu, çöplerden neler yapılabileceğini göstermeye çalıştık. Geri dönüşümlü ürünler kullanalım. Herkes doğayı koruma konusunda bir şeyler yapmalı. Sakarya Üniversitesi öğrencilerine de çevre duyarlılığından ötürü teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

LİBAP “Hayatı Kirletme” projesini organize eden öğretmen adayları da çevre ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretmen adaylarını temsilen Tarık Bulut ve Battal Şahbaz, “LİBAP projemiz kapsamında bir dizi etkinlikler düzenledik. Defile de bunlardan biri. Bize katkı sağlayan Arka Plan Sanat Galerisi’nden Fatoş Çelebi, Elif Kendik, Fatma Baba, Selçuk Memiş, Ümran Büşra Gürler ve Ferdi Kırat ile Koordinatör Öğretim Üyemiz Sayın Yrd. Doç. Dr. Nesrin Akıncı Çötok’a sonsuz teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Büyük bir sorumluluk örneği gösterdiler. Çevre bilincini bu projelerimizde oluşturmaya çalışıyoruz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bu arada Eğitim Fakültesi’nin SAÜ LİBAP “Hayatı Kirletme” Projesi kapsamında 12Mayıs Pazartesi günü saat:11.30’da Hendek İlçesi’nde bulunan Eğitim Fakültesi’nde TEMA İl Temsilcisi Yrd. Doç.Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı bir konferans düzenlenecek.

11/05/2014 – HM
1.270 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.