Bizim Gazete (05.11.2012) : Güneşten İlham Alıp Mucit Oldular

05.11.2012

Çevre ve Enerji dersinden etkilenerek yola çıkan üniversite öğrencilerinin kurduğu Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu , alternatif kaynaklarla çalışan çok sayıda araç üretti Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda da temsil eden SAİTEM, kendi ürettiği malzemelerle alternatif enerjilerle çalışan araçlar geliştiriyor. Tamamı üniversite öğrencilerinden oluşan SAİTEM ekibi, 9 yılda 1 güneş teknesi, 6 farklı güneş arabası, 3 hidrojen arabası ve bir elektrikli araba üretmeyi başardı. SAİTEM Başkanı ve Sakarya Üniversitesi öğrencisi Volkan Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ürettikleri araçların önümüzdeki yıllarda insanlar tarafından gündelik yaşamda kullanılacağını anlattı.

Bizim Gazete – 05 Kasım 2012