Bisiklet Günü Etkinliği

Bisiklet Günü Etkinliği
08.05.2015
1.219
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) Bisiklet Günü düzenlendi.

6 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen Bisiklet Günü etkinliği ilk olarak bisiklet turu ile başladı. Mavi Durak’tan başlayan tur Sakarya Üniversitesi Esentepe Yerleşkesi’nde tamamlandı. Daha sonra ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir de panel düzenlendi. Panelde konuşan Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz “Bisiklet ve Yaşam” konulu bir sunum yaptı. Bisiklet kültürünün yaygınlaştırılmasının önemine değinen Suyabatmaz, “Bisiklet kültürünün gelişmesi için okullara girmesi gerekiyordu. Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda önemli bir adım attı. Bisiklet dersi okullarda seçmeli ders olarak okutulmaya başlandı. Bisiklet kültürü devlet politikası ve stratejisi olmaya başladı. Gelecek nesillere yaşanabilir dünya bırakmak istiyoruz bunu için de kentimizdeki hava kirliliğini azaltmak için bisiklete ağırlık vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bisikletliler Derneği Temsilcisi İlhan Şengel, tüm çocukların hayalinde bisiklete sahip olmanın yattığını belirterek, bisikletin bugün ulaşılabilir bir araç olduğunu ifade etti.

SAÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zahid Yıldız, Sakarya Üniversitesi Bisiklet Topluluğu’nun 2011’de kurulduğunu hatırlatarak, bisikletin yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Etkinlikte ayrıca güvenli bisiklet kullanımına ilişkin tavsiyelerde bulunuldu.

08/05/2015 – SNT
1.219 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.