“Birlikte Eğitime Destek”

“Birlikte Eğitime Destek”
15.03.2012
635
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında başlatılan 3+1 eğitim modeli destek görmeye devam ediyor. Sakarya’nın önemli sanayi kuruluşlarının temsilcileri üniversiteyle işbirliğine hazır olduklarını belirttiler.

Mesleki eğitimde sanayi ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikteki elemanları, sanayi ve işletmelerle birlikte yetiştirme amacıyla başlatılan 3 dönem okulda, bir dönem de tamamen işletmelerde eğitim modeli iş dünyasından destek görüyor.

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık ve 3+1 projesi akademisyenleriyle başlattığı bilgilendirme toplantılarında iki önemli sanayi derneğini ağırladı. Üniversite’de düzenlenen kahvaltılı toplantıya Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB)Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Sakarya Şubesi Genel Sekreteri Ferhat Ateş ve SAMİB yönetim kurulu üyesi Necati Atalay katıldı.

Öğrencilerin birlikte yetiştirilmesinin ekonomiye katkı sağlayacağını savunan SAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar, “İş dünyası artık dünyayla rekabet edecek nitelikte faaliyet göstermek zorunda, o nedenle vasıflı elemanların yetiştirilmesi çok önemli. Bugüne kadar sürekli sanayi ve üniversite işbirliğinden bahsedildi; ancak bu samimi isteklerle ilgili tam bir işbirliğini ortaya koyan somut bir çalışma hayata geçirilememişti. Bizler gerçekçi ve alt yapısı hazırlanmış, sonuçları itibariyle de hem eğitime hem de ekonomiye büyük katkılar sağlayacağına inandığımız bu projeyi destekliyoruz.” dedi.

Eğitimli personelin, sorumluluk ve iş ahlakı da taşıması gerekliliğine vurgu yapılan değerlendirmelerde Necati Atalay da sektörün eleman açığının vasıflı elemanlarca doldurulmasına dikkat çekti. TÜMSİAD Sakarya Şubesi Genel Sekreteri Ferhat Ateş ise Sakarya Üniversitesi’nin ciddi ve sonuç odaklı önemli bir projeye imza attığını belirterek “Derneğimizdeki sanayi ve iş dünyasını öğrencilerle bir araya getirmenin faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede hem öğrenciler sanayici ve iş adamlarını yakından tanıyıp beklentilerini dile getirebilecekler, hem de sanayi ve iş dünyası öğrencilerden beklentilerini dile getirme fırsatı bulacaklar. Biz de ekonomik ve toplumsal alanlarda olumlu yansımaları olduğuna inandığımız bu projeyi destekliyoruz” diye konuştu.

16/03/2012 – Haber Merkezi


635 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.