Birleşmiş Milletler Gibi Üniversite

18.10.2011

Dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler Sakarya Üniversitesi’ni tercih etti.

60 binin üzerinde öğrenciye eğitim imkanı sunan Sakarya Üniversitesi’nde 42 ülkeden 458 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görüyor. Bunlar arasında 95 kişi ile Türkmenistanlı öğrenciler başı çekiyor.

SAÜ’nün 2011-2012 eğitim öğretim yılı için hazırladığı verilere göre, 42 farklı ülkeden 458 yabancı uyruklu öğrenci SAÜ’de öğrenim görüyor. Bunlar arasında 95 kişiyle en fazla Türkmenistanlı öğrenci bulunurken, en fazla öğrenci de 101 kişi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) öğrenim görüyor.

Tanzanya’dan Kırım’a

SAÜ’nün hazırladığı verilere göre, Türkmenistan uyruklu 95, Azerbaycan uyruklu 62, Arnavutluk uyruklu 27, Afganistan uyruklu 24, Bulgaristan uyruklu 24, Moğolistan uyruklu 23 Almanya uyruklu 22, Kırgızistan uyruklu 21, Kazakistan uyruklu 16, İran uyruklu 12, Kosova uyruklu 11, Gürcistan uyruklu 10, Uygur uyruklu 10, Rusya uyruklu 9, Yunanistan uyruklu 9, Suriye uyruklu 8, Nijerya uyruklu 7, Özbekistan uyruklu 7, Ukrayna uyruklu 7, Bosna-Hersek uyruklu 6, Makedonya uyruklu 5, Pakistan uyruklu 5, Sırbistan uyruklu 5, Filistin uyruklu 4, Irak uyruklu 4, Kırım uyruklu 3, Çin uyruklu 2, Tacikistan uyruklu 2, Romanya uyruklu 2, İsviçre uyruklu 2, Moldova uyruklu 2, Avusturya uyruklu 2, Danimarka uyruklu 1, Endonezya uyruklu 1, Kamerun uyruklu 1, Karadağ uyruklu 1, Polonya uyruklu 1, Tanzanya uyruklu 1, Ürdün uyruklu 1, İngiltere uyruklu 1, Güney Kore uyruklu 1, İsveç uyruklu 1 öğrenci bulunuyor.

En Çok Tercih İBBF’ye

2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında en çok tercih edilen fakülte 101 kişiyle İBBF oldu. İkinci sırada 53 öğrenciyle Mühendislik Fakültesi yer alıyor. Fen Edebiyat Fakültesi’nde 75, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 74, İşletme Fakültesi’nde 48, İlahiyat Fakültesi’nde 20, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’nde 18, Sağlık Yüksekokulu’nda 17, Teknik Eğitim Fakültesi’nde 7, Tıp Fakültesi’nde 6, Devlet Konservatuvarı’nda 4, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda 4, Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde 1 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görüyor.

Gönüllü Elçimiz Olacaklar

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Günümüzde üniversitelerin uluslararasılaşmasının en önemli göstergelerinden birinin yabancı öğrenci oranı olduğuna dikkat çekerek “Erasmus öğrenci değişimi de dikkate alındığında üniversitemizdeki yabancı öğrenci sayısı 600’ü bulmaktadır. Bu rakamı her yıl artırmak temek hedeflerimizden birisidir. Üniversitemize ve şehrimize gelen bu öğrencilerin buradan alacakları eğitim öğretim ülkemizi tanıma, bölgemizi tanıma gibi kazanımlardan sonra ülkelerinde gönüllü elçilerimiz olacaktır. Biz de üniversite olarak iyi izlenimlerle ayrılmalarını sağlamak için her türlü çalışmayı yapmaya devam ediyoruz” dedi.

17/10/2011 – Yunus Cam