Birkaç Yıl Sonra Televizyon Kullanılmayacak

Birkaç Yıl Sonra Televizyon Kullanılmayacak
25.12.2015
552
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde konferans veren Prof. Dr. Necmi Gürsakal dünyada veri hızının arttığına dikkat çekerek “Veri hızla artıyor ve verinin saklanması ucuzluyor. Birkaç yıl sonra televizyon kullanılmayacak bile. Aynı zamanda bu veri artışı bankaları da etkileyecek. Teknoloji kısa zaman sonra bankanın yerini sallayacak” dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Finans ve Ekonometri Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Big Data” isimli etkinliğe Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmi Gürsakal konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Teknokent Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte  açılış konuşmasını Teknokent Genel Müdür yardımcısı Bilal Çinici yaptı.

Dünya ikinci makine devrimini yaşıyor

Büyük veriden makinenin öğrenmesi konusunu alan Prof. Dr. Necmi Gürsakal, “Sanayi devrimi birinci makine devrimidir. Şuan dünya ikinci sanayi devriminin yani, ikinci makine devriminin içinde yaşıyor. Bu teknolojik bir devrim ve her şeyi etkileyecek” diye konuştu.

Verilerin hızla arttığını vurgulayan Necmi Gürsakal, “Veri hızla artıyor ve verinin saklanması ucuzluyor. Birkaç yıl sonra televizyon kullanılmayacak bile. Aynı zamanda bu veri artışı bankaları da etkileyecek. Teknoloji kısa zaman sonra bankanın yerini sallayacak” dedi.

Verinin temelinde ikiye ayrıldığını söyleyen Gürsakal, “Veri yapılandırılmış ve yapılandırılmamış olarak ayrılır. Günümüzde en büyük veri ağırlığı yapılandırılmamış olanlardır. Şuan pettabyte olarak kullandığımız veri gelecekte zettabyte olacak” şeklinde konuştu.

Bugünün akademisyeni dijital akademisyen olmak zorunda

Ülkemizde değişimlerle yeteri kadar ilgilenilmediğini vurgulayan Gürsakal, “Yakın gelecekte veri alınıp satılacak. Veri saklama kapasitesi şimdiden düştü. Verinin silinmesi saklanmasından daha pahalı bir hale geldi. Bu sebeple, bugünün akademisyeni dijital akademisyen olmak zorunda” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda Prof. Dr. Necmi Gürsakal’a hediye ve teşekkür belgesi takdim edildi.

25.12.2015 / S. Akman
552 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.