“Bir Kitap Bir İnsan” Projesi Başladı

“Bir Kitap Bir İnsan” Projesi Başladı
16.11.2015
1.103
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi, Hendek Belediyesi, Hendek Kaymakamlığı ve Yedirenk Dünya Öğrenci Topluluğu ile ortaklaşa düzenlenen “Bir Kitap, Bir İnsan” projesi Hendek’te başladı.

Program, Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Firdevs Karahan, Başsavcı Adem Aydemir, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Konuşmacı Yazar Mustafa Turhan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler ve vatandaşların da katılımıyla Hendek Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Hendek’te “Bir Kitap, Bir İnsan” projesinin tanıtımı için bir araya geldiklerini belirten Kaymakam İdris Akbıyık, “Projemiz kaymakamlığımız tarafından başlatılmış olup, Hendek Belediyesi ve SAÜ Eğitim Fakültesi proje ortaklarımızdır. Proje yürütücümüz Hendek Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzdür. Çünkü en önemli yatırımın, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Kitaplar insan kadar, insanlar kitap kadar önemlidir

Projenin, ilçede farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Akbıyık, “Daha kültürlü bir Hendek için biz de okumak ve okutmak istiyoruz. Hendek her alanda bir markadır. İstiyoruz ki bu başarı eğitimde olsun. Kitaplar insan kadar, insanlar kitap kadar önemlidir. Bu yüzden projemizin adı “Bir Kitap, Bir İnsan”dır. Bu çabaların projelerin sonuçlarını kısa sürede alacağımıza inanıyorum. Hendek için, Türkiye için okuyalım, okutalım” ifadelerini kullandı.

Programa katılan İlçe Tarım Müdürü Kemal Ata, programda kendi yazdığı şiirini okudu. Tarihçi Yazar Mustafa Turan ise konferans verdi.

Programın sonunda en çok kitap okuyan öğrencilere kitaplar hediye edildi.

16.11.2015 – KD
1.103 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.