Bir Kariyer Tamamlama Programı: Mühendishane

Bir Kariyer Tamamlama Programı: Mühendishane
13.04.2017
1.155
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından “Bir Kariyer Tamamlama Programı: Mühendishane” başlıklı bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa Mimar Sinan Mühendisler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Öğrencilerimiz yeterli donanıma sahip değil

Konuşmasına “Mühendishane” isimli kendi yürüttükleri projeyi tanıtarak başlayan Cihat Aydın, “Bu proje bir buçuk yıllık emeğin sonucu ortaya çıktı. Mezun olmuş veya halen öğrenim gören mühendis adayı öğrenciler yapacakları işin ne olduğunu bilmiyorlar. Öğrenim görürken yeterli donanıma kavuşamıyorlar. Biz de bu eksikliği öğrencilerde fark ettik ve böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Projenin amacı bu. Etkinliğe sadece akademisyenlerin katılması gerekmiyor. Alanında uzman mühendisler de bilgi seviyesi yüksek çalışma arkadaşlarımız da katılabilir. Bu proje dâhilinde öğrencilerimize seminerler, iş gezileri düzenleyerek, onları çalışma hayatına hazır birer öğrenci haline getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Bulunduğunuz kurumla kolay adapte olmalısınız

Konuşmasına iş hayatından edindiği tecrübeleri aktararak devam eden Cihat Aydın, “İş hayatında sizin üstünüzde çalışan insanlar, yani astlarınız, her zaman sizin düşündüğünüzü düşünemeyebilir. Bazen farklı fikirlerle gelebilirler. Bu sizi küçültmez, aksine büyütür. Farklı bakış açıları edinmenizi sağlar. Bu tip durumlarda işe olan bağlılığınız, isteğiniz azalmasın. Bulunduğunuz kurumların kültürlerini, çalışma tarzlarını çabuk kavramaya ve bunlara adapte olmaya çalışmalısınız. Her zaman çözüm odaklı, gelişmelere açık ve işinize karşı meraklı olun” ifadelerini kullandı.

Program sonunda Cihat Aydın’a teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.

13-04-2017 / Cansu Evcim
1.155 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.